• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Studio Commandeur opent Stijlinstituut

Studio Commandeur opent Stijlinstituut

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Studio Commandeur opent stijlinstituut, medium voor iedereen werkzaam in de mode en modegevoelige industrieën en diensten. Het stijlinstituut levert informatie en ontwikkelt initiatieven die uitwisseling van kennis en inspiratie mogelijk maken.

Nieuwe benadering van trendinformatie

In de Amsterdamse Pijp zijn zojuist de deuren geopend van het stijlinstituut, een atelier dat op baanbrekende wijze werkt aan vernieuwing en verandering in stijl. Het stijlinstituut is een initiatief van studio commandeur, een creatief team met jarenlange ervaring op het gebied van ontwerp en het maken van trendprognoses voor een selecte groep opdrachtgevers. Met het stijlinstituut wordt deze gedegen expertise beschikbaar gesteld aan een grotere groep belangstellenden. Dit initiatief maakt het mogelijk meer te halen uit het uitgebreide netwerk dat studio commandeur in de loop der jaren heeft opgebouwd. Streven is om een interactief platform neer te zetten dat de uitwisseling van kennis en inspiratie mogelijk maakt, informatie levert, en dat kan uitgroeien tot podium voor visie, ideeën en talent.

De vraag naar trendinformatie groeit sterk nu de keuzemogelijkheden steeds groter worden, de beslissingen elkaar voortdurend sneller opvolgen en de consument alsmaar moeilijker uit te tekenen is. Vanuit deze gedachte is het stijlinstituut ontwikkeld. Het stijlinstituut levert in een vroeg stadium informatie over ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van gedrag, mentaliteit, stijl, vormgeving, materiaal en kleur. Het richt zich daarbij op specifieke productgroepen binnen de mode en modegevoelige industrieën en diensten.

Tweemaal per jaar organiseert het stijlinstituut een open atelier met een uitgebreide presentatie van vormgevingstendensen. Daarnaast wordt er een specifiek thema uitgelicht in de vorm van een unieke expositie en worden er diverse inspirerende lezingen gehouden. Daarnaast publiceert het stijlinstituut tweemaal per jaar de stijlkrant. Het eerste nummer van de stijlkrant komt uit in maart, met daarin onder meer een overzicht van de activiteiten en services, een samenvatting van 2006 tendensen voor vrouwen, mannen en casual mode en een vooruitblik op 06/07 tendensen.

Op de Modefabriek (RAI, 29 en 30 januari) presenteerde het stijlinstituut zich aan de moderetailers en de pers door verspreid over de beursvloer trendinformatie te geven aan de bezoekers. Het stijlinstituut had een eigen stand in de Ultimate Essentials hal. De belangstelling was groot, de reacties van de pers enthousiast en de stand van het stijlinstituut drukbezocht.

In een spectaculaire "trendbox" werden tijdens de Modefabriek op spannende en inspirerende wijze de modetendensen voor herfst/winter 2005/2006 gepresenteerd.

Stijlinstituut