• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Suitsupply lanceert damesmerk Suistudio

Suitsupply lanceert damesmerk Suistudio

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Suitsupply, het bekende pakkenmerk voor mannen, is gestart met een nieuw zelfstandig pakkenmerk voor dames. Het damesconcept heet Suistudio. Het damesmerk had al een winkel in Shanghai en een studio in New York en nu wordt het verder uitgerold als winkelketen. De eerste Nederlandse winkel is geopend in Amsterdam Zuid.

Volgens Suitsupply is de collectie ‘sophisticated met een fashionable karakter’. “Net als bij Suitsupply staan in dit damesconcept een ambachtelijke maakwijze, hoogwaardige stoffen en een uitstekende pasvorm centraal,” stelt het merk. De brede collectie is opgebouwd rondom het vrouwenpak, maar omvat ook shirts, jurken, jumpsuits en avondkleding. Op deze manier wil Suistudio zowel kleding voor zakelijke als minder zakelijke gelegenheden bieden.

De eerste Nederlandse vestiging is geopend aan de Amsterdamse Van Eeghenstraat. Bij de Amsterdamse vestiging kunnen klanten ook een personal shopping afspraak boeken. In de studio in New York heeft Suistudio een private shopping service. Ook is er een webwinkel geopend.

Suitsupply komt met pakkenmerk voor dames: Suistudio

Er is twee jaar gewerkt aan de lancering van Suistudio. CEO en oprichter van Suitsupply Fokke de Jong laat weten: “We zijn twee jaar geleden gestart met Suistudio met de ambitie om de kwaliteit en de perfecte fit van Suitsupply ook beschikbaar te maken voor dames. Het is fantastisch om te zien hoe we hierin zijn geslaagd. Het team van Suistudio heeft gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring van Suitsupply, maar Suistudio is met eigen ontwerpers en nieuwe ateliers een zelfstandig bedrijf binnen onze organisatie.”

De Jong: “We hebben ons geconcentreerd op de ontwikkeling van een brede en hoogwaardige collectie rondom het perfect zittende vrouwenpak. De reacties zijn zeer positief en we verwachten dat Suistudio snel een eigen plek zal veroveren in deze belangrijke niche. De webstore is daarbij heel belangrijk, daarom heb je elke bestelling die je voor elf uur ’s avonds plaatst de volgende dag in huis.” Andere merken die zich in deze niche begeven zijn Shesuit en Vanillia, die zich ook specialiseren in het vrouwenpak.

Beeld: Suistudio

Suistudio
SuitSupply