• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Superga x Chulaap

Superga x Chulaap

Door Floor Gijsbertse

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Italiaanse sneakermerk Superga heeft samen met de Thaise designer Chu Suwannapha een collectie ontworpen. Het ruim 100-jarige merk werkte eerder samen met Versace, Rodarte en Liberty of London.

De collectie staat volledig in teken van prints. Suwannapha woont in het Afrikaanse Cape Town en draagt daar de titel “The Prince of Prints”. Deze titel heeft hij te danken aan zijn Afrikaanse kleurenspektakels die hij ontwerpt voor zijn eigen kledinglabel Chulaap. Zijn vrolijke signatuur is terug te zien in de samenwerking met het Italiaanse sneakermerk.

In de collectie Superga x Chulaap zitten drie verschillende stijlen die geïnspireerd zijn op Afrikaanse straatkunst, de Afrikaanse cultuur en Oriëntaalse invloeden. “Ik heb drie verschillende Chulaap-printen ontworpen en heb gewerkt met drie verschillende basic Superga modellen. Het voelde als schilderen op een wit canvas,” vertelt Suwannapha aan WWD.

Wat voor de designer voelde als schilderen op een wit canvas, was voor het basic sneakerlabel een gewaagde zet. “Bij Superga wilden we iets opvallends doen dat een beroep doet op diegenen die bereid zijn een risico te nemen met hun persoonlijke smaak en stijl. Het moesten ontwerpen worden die niet alleen zouden resoneren onder Zuid-Afrikanen, maar ook zouden blijven hangen bij internationale modeliefhebbers,” aldus Katy Ward, marketing manager van Superga Zuid-Afrika aan WWD.

De Superga x Chulaap collectie ligt vanaf december 2015 in de winkels.

Superga werd in 1911 opgericht door de Italiaanse Walter Martiny. Superga begon met schoenen met een rubberen zool. Het bedrijf koos daarna jaarlijks een ambassadrice, zoals Alexa Chung (2012), Rita Ora (2013), Suki Waterhouse (2014) en Binx Walton (2015). Het bedrijf werkte samen met namen als Steve Madden en The Row (het label van de Olsen-zusjes).

Superga heeft winkels in de Amerika, Europa, Zuid-Afrika en directe online winkels. De eerste Superga winkel werd in 2011 geopend in Londen.

Superga