• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Surseance voor Britse licentiehouder Elle

Surseance voor Britse licentiehouder Elle

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Actif Group, het bedrijf dat in Groot-Brittannië licentiehouder is voor het damesmodemerk Elle, heeft surseance aangevraagd voor DB Actif en Actif Retail. Een woordvoerder heeft laten weten dat de dagelijkse bedrijfsvoering voorlopig gewoon wordt voortgezet terwijl de mogelijkheden voor de toekomst van het bedrijf worden bekeken. De curator heeft laten weten dat zich al verschillende overnamekandidaten hebben gemeld.

Actif Group, dat in december boekjaar 2005 met verlies afsloot, wijt de huidige situatie aan de slechte marktomstandigheden. Deze hebben het het bedrijf onmogelijk gemaakt om uit het dal te klimmen. Actif heeft 300 mensen in dienst en exploiteert 8 eigen winkels, 9 outlets en een groothandel in Groot-Brittannië. Het bedrijf heeft een gecombineerde omzet van £26 miljoen (€39,4 miljoen).

Licentiegever van Elle is Hachette Filipacchi, het Franse bedrijf is eigenaar van het merk en uitgever van het gelijknamige tijdschrift. In november vorig jaar werd het Nederlandse L-Unlimited failliet verklaard. L-Unlimited was in 2003 opgericht om voor retailorganisatie Euretco de licentie van Elle Womenswear te exploiteren voor het hele Europese continent, inclusief Scandinavië, Rusland en het Midden Oosten. Deze licentie was oorspronkelijk ook toegewezen aan Groot-Brittannië. De collecties die de Britten ontwierpen werden door Hachette Fillipacchi echter niet geschikt bevonden om ook in de rest van Europa te verkopen. Zodoende kon Euretco de Elle modelicentie voor het Europese continent overnemen. Met uitzondering van Groot-Brittannië overigens, want de Engelse collectie verkocht daar wel goed.

Eind december is L-Unlimited en daarmee de Europese licentie van Elle overgenomen door Fashionbrands Company BV. Wie de overnamekandidaten voor de Actif Group zijn, is niet bekendgemaakt.

ELLE