• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sympany roept Tweede Kamer op: “Doe iets met de jaarlijks 169 miljoen kilo weggegooid textiel”

Sympany roept Tweede Kamer op: “Doe iets met de jaarlijks 169 miljoen kilo weggegooid textiel”

Door Emilie van Kinschot

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Sympany-directeur Charles Graft, Tweede Kamerlid Kiki Hagen (D66) en ontwerper Esther Mutsaers van Nutt Amsterdam Credits: Sympany

Sympany en ontwerper Esther Mutsaers roepen de Tweede Kamer op actie te nemen tegen 169 miljoen kilo weggegooid textiel. Dat maakt Sympany bekend in een persbericht.

De organisatie en ontwerper, van het merk Nutt Amsterdam, hebben vandaag Tweede Kamerlid Kiki Hagen (D66) een blazer aangeboden die geheel is gemaakt van afgedankte kleding. Daarmee willen zij laten zien hoe waardevol afgedankt textiel kan zijn.

Jaarlijks wordt er volgens de Sympany in Nederland 169 miljoen textiel bij het restafval gegooid. Dat is meer dan de helft (55 procent) van alle textiel dat afgedankt wordt. “Deze enorme verspilling en vervuiling is tegen te gaan door gerichte en juiste communicatie naar burgers en meer locaties voor textielcontainers”, zegt Charles Graft, directeur van stichting Sympany, in het persbericht.

Kiki Hagen is binnen de Tweede Kamer de aanjager van de circulaire textieleconomie, schrijft Sympany. Middels haar inbreng (initiatiefnota en moties) is zij een belangrijke schakel geweest bij het tot stand komen van de nieuwe duurzaamheidswetgeving (UPV) voor modebedrijven.

Kiki Hagen
Mutsaers
Nutt Amsterdam
Sympany
UPV