• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Talibancollectie shokeert Spaans modepubliek

Talibancollectie shokeert Spaans modepubliek

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een 'Talibancollectie' heeft op de laatste dag van de modeweek in Madrid grote opschudding veroorzaakt zo meldt het ANP. Debuterend ontwerper David Delfín wekte met zijn ongewone ontwerpen de verontwaardiging van publiek en organisatie, omdat de collectie van de 31-jarige ontwerper deels geïnspireerd was door de kleding die Afghaanse vrouwen onder het Talibanregime droegen.

 

Delfín had de hoofden van zijn modellen bedekt, waardoor enkelen van de catwalk vielen en anderen struikelden omdat zij niets konden zien. Modellen waren in zakachtige gewaden gehuld en bij anderen waren de armen en benen in verband gewikkeld. Verder had een aantal een strop van touw om de nek. Op de achtergrond was tijdens de show het geluid van een orgasme te horen.

De directrice van de modeweek, Cuca Solana, probeerde vergeefs de show van Delfín te laten afbreken. Toen dat niet lukte verlieten veel bezoekers de zaal. Spaanse vrouwenorganisaties hebben opgeroepen de producten van Delfín te boycotten.

Delfin is niet de eerste ontwerper die in opspraak komt naar aanleiding een controversiële collectie. Vorig jaar haalde Michuel Androver zich de kritiek van modejournalisten op de hals toen hij op 9 september 2002 tijdens de modeweek in New York zijn modellen met hoofddoeken en in vormeloze kaftans de cat-walk opstuurde. Nog voor de aanslagen van 11 september was de internationale kritiek op de consequente onderdrukking van vrouwen in Afganistan toegenomen waardoor Androvers collectie bij velen in het verkeerde keelgat schoot.

David Delfin