• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Ter Stal neemt Philipoom Mode over

Ter Stal neemt Philipoom Mode over

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Op dezelfde dag dat de overname van modeketen Ter Stal door Halder Invest definitief werd, heeft Ter Stal Philipoom Mode overgenomen. Dat is dinsdag namiddag bekendgemaakt. Philipoom Mode is net als Ter Stal een Nederlandse keten en heeft 21 modewinkels in en rond Utrecht. Philipoom Mode verkoopt vrijetijds kleding voor het hele gezin. Volgens het persbericht telt Ter Stal na deze overname ruim 170 winkels en behoort de groep daarmee tot een van de grotere modeketens van het land. Ter Stal biedt modieuze en betaalbare private-labelkleding voor de hele familie en is met name actief in Oost- en Zuid-Nederland.

Eind november werd bekend dat Halder Invest een meederheidsbelang in Ter Stal wilde nemen. De transactie is nu goedgekeurd door de Nederlandse mededingingsautoriteit en daarmee definitief. Directeur Niek Glaudemans verklaarde al eerder dat Ter Stal forse groeiambities had die het met Halder versneld zou kunnen uitvoeren. Zo wil de keten het totaal aantal filialen uitbreiden naar 250 tot 300 filialen en daarnaast expanderen in België en Luxemburg.

Begin 2005 nam Ter Stal de Noord-Nederlandse modeketen Bentex over. Bentex heeft bijna 50 filialen, vooral in Groningen en Friesland. Beide ketens worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Almelo. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa 50 miljoen euro. De nieuwe combinatie, inclusief Philipoom Mode, telt 525 medewerkers en verwacht in het lopende boekjaar een omzet van 58 miljoen euro.

Halder is de Nederlandse dochter van de Belgische beursgenoteerde investeerder GIMV nv. Eerder deze week kwam de investeerder in het nieuws toen een ander dochterbedrijf - HVEG Investments, beter bekend als Low Land Fashion - drie accessoireketens in Eindhoven overnam.

TerStal