• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Terugblik: 70 jaar Christian Dior

Terugblik: 70 jaar Christian Dior

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Vanwege de zeventigste verjaardag van het modehuis, opgericht in 1947, heeft Dior zeven boeken gewijd aan de zeven ontwerpers die onderdeel zijn geworden van de historie van het merk: Christian Dior, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons en Maria Grazia Chiuri. Elk boek verkent de wereld van creaties waarmee de artestiek directeur een stempel op het merk heeft gedrukt. De perfecte gelegenheid voor FashionUnited om terug te kijken en de historie van Dior vast te leggen.

Christian Dior is niet alleen een gigant in de hedendaagse modewereld, maar heeft ook een ongelofelijk rijke geschiedenis. Van het begin in Parijs tot de wereldwijde uitbreiding, het merk is zich blijven ontwikkelen. Bij Dior, komt innovatie elk seizoen weer terug. Sinds de eerste show op 12 februari 1947, gedoopt tot 'the New Look', het modehuis blijft zijn visie vertalen naar elegante, architecturale en eindeloos-vrouwelijke collecties.

Voor de gelegenheid, heeft het House of Dior heeft ook de lancering van een boek door Mats Gustafson aangekondigd, uitgegeven door Rizzoli Editions. Het boek omvat het werk van de Zweedse kunstenaar die de modeshows, haute couture en ready-to-wear zelf heeft geïnterpreteerd voor Dior Magazine.

Klik op de pijlen om door de tijdlijn te navigeren.

Foto: Dior.com

Christian Dior
Dior
Tijdlijn