• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Tesco 'Retailer van het jaar'

Tesco 'Retailer van het jaar'

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tesco is verkozen 'Retailer van het jaar'. De Britse retailketen kreeg de prijs uitgereikt tijdens de jaarlijkse World Retail Congress dat deze week in Barcelona plaatsvindt. H&M is benoemd tot 'Multi Market Retailer van het jaar'. Maxeda greep naast de prijzen. Het Nederlandse concern was genomineerd om 'Werkgever van het jaar' te worden, maar die prijs ging naar Recreational Equipment Inc. (REI), een Amerikaanse 'outdoor'-keten.

Naast Retailer van het jaar is Tesco ook 'E-tailer van het jaar' geworden. Tesco won omdat alle aspecten van de webshop van het bedrijf volgens de jury het predikaat uitstekend verdienen. "Toegankelijk, landelijke dekking en erg goed in het behandelen van bederfelijke waar." Tesco werd retailer van het jaar vanwege de uitstekende financiële resultaten, innovaties op het gebied van product- en retail en de goede klantenservice van het bedrijf. De jury was vooral onder de indruk van het feit dat Tesco met succes de stap naar de Verenigde Staten heeft weten te zetten ondanks de enorme concurrentie daar.

Hennes & Mauritz werd verkozen tot 'Multi Market Retailer van het jaar', een prijs voor een bedrijf dat met name excelleert in internationale markten en ook op het gebied van merkontwikkeling, financiële resultaten en strategie. De jury prees de Zweedse modeketen vanwege de "fenomenale groei, herkenbaarheid, ethische voorbeeldfunctie en slimme coöperaties met topontwerpers."

Tesco
World Retail Congress