• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Tess van Zalinge kiest voor see now, buy now

Tess van Zalinge kiest voor see now, buy now

Door Tessa Guntlisbergen

24 jan 2017

Mode

Modeontwerpster Tess van Zalinge kiest met haar gelijknamige label voor een see now, buy now-strategie tijdens deze Amsterdam Fashion Week. Voor het eerst gaat Van Zalinge over tot de verkoop van haar collectie, die direct na de show verkrijgbaar zal zijn bij X-Bank in Amsterdam.

”See now, buy now is iets waar de grote labels zich al een tijd mee bezig houden. Ik vind het een heel mooie strategie, want zo kun je direct contact krijgen met je consument als de show nog maar net een aantal dagen geleden is geweest,” laat de ontwerpster aan FashionUnited weten. “Voor mijn label is het de eerste keer dat ik daadwerkelijk overga tot verkoop. Het voordeel voor mij is dan ook echt dat ik direct in contact sta met het publiek middels dit event.”

Komende vrijdag toont Tess van Zalinge een collectie die een combinatie biedt tussen functionaliteit en sensualiteit, waarbij “oversized pakken en lingerie hand in hand gaan”. De collectie is volgens Van Zalinge geïnspireerd op de zoot-suits van vroeger. “Je kunt een intieme sfeer verwachten op de show die delftsblauw ademt. De collectie bestaat uit een contrast van oversized tailored pieces met lingerie geïnspireerde unique pieces.”

Voor de collectie werkte Van Zalinge onder andere samen met aardewerkfabriek Royal Delft, TextielMuseum, De Hoedenmaker en MeesterOpleiding Coupeer. Volgens de ontwerpster zal de show daarmee in het teken staan van Nederlands erfgoed en het Meisje met de parel. Fotograaf Paul Bellaart schoot de beelden van de collectie.

Na de show van vrijdag zal de gehele nieuwe collectie van Tess van Zalinge vanaf 31 januari verkrijgbaar zijn in conceptstore X-Bank aan de Spuistraat in Amsterdam.

Beeld: Tess van Zalinge

Tess van Zalinge