• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Textielbranche tekent convenant tegen dierenleed

Textielbranche tekent convenant tegen dierenleed

Door Anne Buis

bezig met laden...

Mode

De Nederlandse kleding- en textielbranche gaat zich inzetten om het gebruik en de verkoop van bont, angora en exotisch leer uit te bannen. Tevens gaan textielbrancheorganisaties kledingstukken met dierlijke materialen traceren waar ze precies vandaan komen en dat aangeven op duidelijke labels.

De textielbrancheorganisaties hebben samen met het ministerie en maatschappelijke organisaties een convenant afgesloten waarin dat is afgesproken. Het convenant is op vrijwillige basis, maar het is ‘een grote stap op weg naar het uitbannen van dierenleed in de mode’, stelt Bont voor de Dieren. De organisatie hoopt dat veel merken en kledingwinkels zich ook zullen aansluiten.

Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren: “Kledingmerken maken zich er makkelijk vanaf wanneer we vragen naar het dierenleed in hun kleding. Ze beweren standaard dat hun producten aan hoge dierenwelzijn-eisen voldoen. Als we doorvragen naar bewijzen of vragen waar een bontkraag of donsvoering vandaan komt blijven ze het antwoord schuldig. Een goed nieuw traceersysteem en correcte labeling helpt ons om de kleding op dierenleed te controleren.”

Bont
Bont voor Dieren