• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • The Body Cover Group wint tijd door efficiënter ontwikkelingsproces

The Body Cover Group wint tijd door efficiënter ontwikkelingsproces

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

The Body Cover Group, het bedrijf achter de bodyfashion merken After Eden, Boobs & Bloomers en Nicky Nobel Beachwear, zocht een manier om het ontwikkel- en productieproces van hun collecties sneller en efficiënter te laten verlopen. Bij Total Concept Group vonden zij Delogue, de online Product Data Management Tool en leveranciersportaal in één, waardoor het team nu efficiënter werkt en zij in staat zijn om hun beoogde groeiplannen sneller te realiseren.

Excel vervangen voor efficiëntie

“Het in Excel bijhouden van het ontwikkeltraject van de collecties werkt wel, maar het is niet echt handig. Lijsten moeten handmatig worden bijgehouden en de telefonische en e-mailcorrespondentie is niet van de lijsten af te lezen. Wij zochten daarom naar een manier om meer grip te houden op het ontwikkeltraject van de collecties.”, aldus Dora Berk, Head of Buying bij Body Cover Group.

Body Cover Group heeft de oplossing gevonden in Delogue, de online PDM tool en leveranciersportaal in één. “Nu we werken met Delogue is alles op artikelniveau terug te vinden. Het is eigenlijk een combinatie van een plan- en een mailsysteem. Zowel wij als de leverancier kunnen per artikel direct zien wat de status is, zonder te hoeven zoeken naar informatie. Dat werkt heel prettig.”


Overzicht en focus

Dora Berk: “Het is voor alle betrokkenen, zowel bij ons als bij onze leveranciers, duidelijk wanneer de artworks en lab dips gestuurd zijn en wanneer ze goedgekeurd zijn. Bovendien signaleert Delogue voor ons wat er nog gedaan moet worden bij ons of bij de leverancier. Het maakt ons leven een stuk makkelijker. Deze manier van werken brengt overzicht. En doordat we niet langer de hele dag opgeslokt worden door onze mail, kunnen we focussen op de belangrijke zaken.

Dit zorgt ervoor dat we meer tijd kunnen besteden aan onze collecties. We zijn een ambitieuze organisatie met grote plannen voor de toekomst. Met Delogue creëren we de ruimte om onze plannen te realiseren, zonder daar extra mensen voor aan te trekken.”

Over Delogue

Designers en inkopers werken in Delogue online samen met leveranciers, waardoor het productieproces zo efficiënt mogelijk verloopt. Het geeft meer overzicht en structuur voor designers, inkopers en leveranciers, bevordert de onderlinge communicatie tussen designers, inkopers en leveranciers en zorgt voor een verbeterde workflow en verhoogde efficiëntie.

Over Total Concept Group

Total Concept Group realiseert zich als geen ander dat voor fashionbedrijven het ultieme samenspel tussen feiten, gevoel en creativiteit doorslaggevend is voor hedendaags en toekomstig succes. Total Concept Group maakt, met haar gespecialiseerde softwareoplossingen en expertise, de commerciële kansen bij fashionbedrijven inzichtelijk; het genereert de antwoorden op de belangrijkste vragen voor de bedrijfsvoering, zodat mensen bij fashionbedrijven werkelijk creatief kunnen blijven.

Delogue
itsuits
Partner Content
Total Concept Group