• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • THE SOCIETY SHOP EXPANDEERT

THE SOCIETY SHOP EXPANDEERT

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

The Society Shop (TSS), de mannenmode winkelketen met negentien vestigingen in alle grote steden in Nederland, breidt het aantal winkels verder uit. Eind deze maand opent TSS in het outletcenter van Roermond haar 20ste vestiging. De reeds bestaande vestigingen in Breda en Rotterdam worden vernieuwd en uitgebreid. Deze groei borduurt voort op de bijna verdubbeling van de omzet van de afgelopen jaren. Ook de omzet over de eerste zes maanden van 2002 kwam ruim 12% boven die van vorig jaar uit. Vooral maatconfectie en het luxer assortiment deden het goed. Een mooi resultaat gezien het terughoudende bestedingspatroon van de consument in de afgelopen periode.

Tot 1995 was TSS onderdeel van een beursgenoteerde onderneming, maar door een management buyout is het bedrijf in handen gekomen van Jeroen Bik (verkoop), Hans Beer (inkoop) en Frans Groenendijk (financiën). Na de overname heeft TSS een aantal winkels, waaronder de dames kledingwinkels, gesloten. Eind 1997 kwam het aantal vestigingen daardoor uit op 15 winkels. Het aantal TSS vestigingen bedraagt dit jaar 20. Sinds de overname heeft TSS zich vooral geconcentreerd op het hoogwaardige heren segment. Dat dit, naast de verticale intergratie die TSS doorvoerde, een goede strategie is gebleken, blijkt uit de inmiddels haast verdubbelde omzet. Met name maatconfectie en het luxer assortiment zoals TSS Sartoriale, Corneliani en Harvey Lewis & Sons hebben bijgedragen aan dit resultaat.

Harvey Lewis & sons Roermond, 20ste winkel van The Society Shop In 2001 expandeerde TSS naar Berlijn, Zwolle en Bataviastad. The Society Shop nam als één van de eerste merken haar intrek in het outletcenter in Bataviastad. Na onder andere het succes daar, opent TSS eind juli in het outletcenter van Roermond haar 20ste vestiging. Deze vestiging bestaat uit een, uit Amerika afkomstige, Harvey Lewis merken winkel. Harvey Lewis levert businesskostuums, shirts, dassen en schoenen naar Amerikaanse maatstaven. De vestiging in Roermond is de tweede Harvey Lewis winkel van TSS in Nederland. De eerste is reeds gevestigd in Bataviastad. Outletcenters zijn niet meer weg te denken uit de detailhandel. Het succes van de eerste twee outletcenters in Nederland is onvoorstelbaar groot. Dit wordt met name gestimuleerd door de overproductie van de mode industrie, die weer wordt veroorzaakt door de vooral in Duitsland teruglopende bestedingen, en de steeds 'slimmer' kopende consument. De aanvankelijke scepsis vanuit, de altijd wat traditionele winkeliers, heeft plaats gemaakt voor geloof in dit nieuwe, uit Amerika overgewaaide, fenomeen.

The Society Shop in Breda en Rotterdam In Breda opent TSS komend voorjaar haar nieuwste winkel in het rijksmonument 'Mannaert'. Dit monument bevindt zich aan de Veemarktstraat 23, enkele panden verwijderd van de oude vestiging op nummer 44. De afgelopen jaren is het rijksmonument gebruikt door de familie Mannaert, bekend van porselein serviesgoed. Het pand heeft daarvoor onder meer dienst gedaan als politiebureau. De kleine gevangeniscellen zijn zelfs nog intact. De renovatie van het pand begint na de zomer en zal het hele najaar in beslag nemen. Het pand wordt volledig in de oorspronkelijke staat hersteld en krijgt een authentieke uitstraling.

In Rotterdam krijgt TSS haar grootste vestiging. Begin augustus verhuist The Society Shop eerst van de locatie op Plaza 12 naar het luxe stuk van de Korte Lijnbaan en de hoek van de Karel Doormanstraat. In deze tijdelijk winkel, tegenover Claudia Sträter, wordt gewerkt aan verdere expansie: begin 2003 wordt het naastgelegen pand bij de winkel getrokken. TSS opent na deze renovatie haar grootste winkel tot nu toe, met een oppervlakte van bijna 400 m2.

Society shop