• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Theyskens naar Nina Ricci

Theyskens naar Nina Ricci

Door FashionUnited

31 aug. 2006

Olivier Theyskens wordt waarschijnlijk de nieuwe hoofdontwerper van Frans modehuis Nina Ricci. De Belgische ontwerper kwam vorige maand ineens zonder baan kwam te zitten toen Procter & Gamble besloot het verlieslijdende modehuis Rochas op te doeken. Volgens Women's Wear Daily zijn Theyskens en Ricci momenteel bezig met onderhandelingen en zou er al binnen een week een aankondiging kunnen plaatsvinden. Een woordvoerdster voor Ricci kon nog niets bevestigen en kon ook niet zeggen op wat voor termijn die bevestiging zou kunnen komen. Theyskens kon niet bereikt worden voor commentaar.

De ontwerper zal Lars Nilsson opvolgen. Deze gaf afgelopen week te kennen dat hij na drie jaar bij Nina Ricci zal vertrekken. Volgens geruchten zou hij bij een modehuis in New York in dienst treden, misschien zelfs bij Oscar de la Renta. Het New Yorkse modehuis heeft deze geruchten echter ontkend. Ondertussen is de modebranche overtuigd dat Theyskens geknipt is voor de rol bij Ricci. Het modehuis, dat bekend staat om zijn romantische esthetiek, werd in 1932 opgericht als couturehuis, maar dit onderdeel werd in 1998 aan banden gelegd. Het jaar ervoor werd Ricci verkocht aan de Spaanse Puig Groep, die ook eigenaar is van de merken Carolina Herrera en Paco Rabanne. Volgens WWD zou de in Barcelona-gevestigde modegroep al langer belangstelling hebben voor Theyskens. Puig voorzitter Mario Grauso werd al in maart gesignaleerd op Theyskens' show voor Rochas. Volgens bronnen zou P&G ook geïnteresseerd zijn geweest in een eventuele overname van Rochas. Diens parfumdivisie in Spanje en Frankrijk zou goed aansluiten op die van de groep. Ondertussen werd Theyskens afgelopen voorjaar in de gangen van Ricci gesignaleerd terwijl Puig onderhandelde met P&G.

Theyskens treedt aan bij een bedrijf dat op modegebied een comeback beleeft. Puig's cosmetica en parfumdivisies hebben de afgelopen tijd te lijden gehad; de groep heeft binnen Paco Rabanne en Nina Ricci diverse banen moeten schrappen. De modedivisie van Ricci heeft hier echter niet onder geleden. De omzet van deze divisie is in de afgelopen jaren fors gegroeid, zo bericht het bedrijf. Het merk was dankzij de elegante benadering van Nilsson weer in trek bij society dames. Bovendien is Nilsson veel op pad geweest om zijn herfst 2006 collectie te promoten. Theyskens zal ongetwijfeld een goede opvolger zijn.

NINA RICCI
OLIVIER THEYSKENS