• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Tiffany slaat handen ineen met Eddie Borgo

Tiffany slaat handen ineen met Eddie Borgo

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tiffany & Co. werkt samen met sieradenontwerper Eddie Borgo aan een capsulecollectie bestaande uti zeven unieke stukken. De collectie zal vanaf november 2016 verkrijgbaar zijn.

De samenwerking kwam tot stand nadat de iconische juwelier ontwerpers vroeg een collectie te creëren geïnspireerd op de stijl van mode icoon Gertrude Vanderbilt Whitney, oprichtster van het Whitney Museum in New York. Borgo, winnaar van de CFDA/Vogue Fashion Fund, won de competitie waardoor hij samen met de juwelier mocht werken aan een speciale collectie.

Borgo, die in Nederland bij de Bijenkorf verkrijgbaar is, heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept met zijn moderne, verassende ontwerpen. Zo won hij onder andere in 2011 de CFDA Swarovski Award voor Innovatie in accessoireontwerp en de Evolution Award voor accessoireontwerp in 2015.

Voor zijn collectie voor Tiffany ontwierp hij klassiek-moderne stukken met zijn herkenbare geometrische kenmerken. Alle stukken zijn in 18-karaat geelgoud uitgevoerd, met hier en daar parelaccenten.

”Eddie combineerde een ietwat gewaagde esthetiek met een prachtig classicisme en creëerde iets heel nieuws,” zei Francesca Amfitheatrof, hoofdontwerpster van Tiffany. “We hebben al tijd gezocht naar schoonheid en innovatie, en zulke samenwerkingen - waar we samenwerken met ontwerpers met een heel eigen visie - resulteren in een uniek, fris ontwerp.”

De nieuwe collectie is vanaf november via de webshop van Tiffany en in de flagshipstore van de juwelier op Fifth Avenue in New York verkrijgbaar.

Eddie Borgo
Tiffany