De Italiaanse katoen, linnen en finishing industrie beleeft moeilijke tijden. Volgens het rapport dat elk kwartaal wordt uitgegeven door de Italiaanse textiel bond, bleef de verkoop in de drie maanden tot oktober 2002, net als voorafgaande vijf kwartalen, dalen. Het rapport liet zien dat de verkoop het afgelopen kwartaal 24% lager was dan het tweede kwartaal, waarin de katoen- en linnenverkoop 19% was gezakt. De verwachtingen voor het vierde kwartaal is een neergang met 20%.

Orders voor het vierde kwartaal laten een verbetering zien, maar dat wil niet zeggen dat de verkoop toeneemt. De internationale bestellingen dalen 13 % na 25% gekelderd te zijn in het tweede kwartaal.

Italiaanse textiel bedrijven die lid zijn van de bond zeggen pessimistischer over de toekomst te zijn dan in het vorige kwartaal, terwijl de meningen van finishing-bedrijven niet zijn veranderd. De verkoop van deze bedrijven is dan ook verbeterd in het derde kwartaal, in het tweede kwartaal is de verkoop 28% gedaald, vergeleken met 16% in het derde kwartaal.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN