• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Top 10 meest populaire Nederlandse modeblogs

Top 10 meest populaire Nederlandse modeblogs

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Bloggers zijn niet meer weg te denken uit het modelandschap. De invloed van bloggers reikt verder dan ooit, mede dankzij hun populariteit op social media. Het is dus niet zo gek dat modemerken voor deze influencers in de rij staan. Maar welk modeblog heeft de meeste invloed? FashionUnited presenteert: de top 10 meest populaire modeblogs van Nederland.

FashionUnited berekende de scores van de modeblogs op basis van de social mediakanalen Instagram, Facebook, Pinterest en Twitter. Naast het aantal volgers en de interactie met fans werden ook het gebruik van hashtags en Google Search resultaten meegenomen in de berekening. De ranking werd uiteindelijk bepaald door de kracht van het social mediakanaal, waarbij de onderdelen Facebook volgers, Instagram hashtags, tweets en retweets en Google Search zwaarder meewogen. Instagram-volgers en Twitter-volgers werden minder zwaar meegewogen.

1. Negin Mirsalehi

Op de eerste plaats staat Negin Mirsalehi, die inmiddels wereldwijde faam betreft met haar mode- en lifestyleblog. De blogster uit Almere startte in 2012 met een Instagram-account, na haar master Marketing aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Binnen twee maanden had ze al 50.000 volgers op Instagram, binnen een half jaar groeide dat naar een miljoen volgers en inmiddels zijn dat 2,7 miljoen volgers. Haar grote invloed resulteert in vele projecten, die gecoördineerd worden door agenten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en de Verenigde Staten. Mirsalehi won in 2013 de Best New Media Talent Award van Marie Claire en ontving in 2014 de Fashion Blogger Award op Berlin Fashion Week. Haar hoge score in de top 10 van FashionUnited dankt ze aan haar hoge aantal Instagram-volgers, want op andere kanalen als Twitter en Facebook zijn er andere bloggers die meer volgers hebben. Opvallend is ook dat Mirsalehi’s score op Google Search drie keer hoger als de nummer twee, Style Scrapbook is. Als de scores enkel op basis van social media werden berekend, zou Mirsalehi uitkomen op de tweede plaats.

Beeld: Facebook Negin Mirsalehi

2. Style Scrapbook

Een van de bekendste Nederlandse blogs is StyleScrapbook, van de Mexicaanse styliste Andy Torres, die in Amsterdam woont. De blogster begon in 2007 met haar blog, toen modeblogs nog amper in de mode waren. Inmiddels heeft StyleScrapbook haar veel opgeleverd, zo vliegt ze de hele wereld over voor projecten en is ze regelmatig host voor mode-evenementen en televisieprogramma’s zoals Fashion TV. Ook realiseerde ze eigen capsule collecties in samenwerking met merken als Kipling en Mango. De blogster verscheen in meerdere magazines en online blogs, waaronder Vogue.com, Vogue.fr, Vogue.it, Elle, Glamour, Nylon, Vogue Girl Korea, Grazia, Cosmopolitan, Teen Vogue en Marie Claire. Tevens won ze verschillende awards, waaronder de Bloglovin’ Award ‘Best Blogger Business of the Year 2012’, Best Personal Style Award 2011 bij Polyvore.com en Best fashion blog award 2011 bij Elle. In december 2015 had haar Facebook-account 1,6 miljoen volgers en stond de teller bij Instagram op 655.000 volgers.

Beeld: Facebook Style Scrapbook

3. The Fashion Guitar

Fashion Guitar is de blog van Charlotte Groeneveld. Hoewel de blogster uit Nederland komt, heeft ze het kikkerlandje al jaren geleden verlaten. Ze woonde namelijk vier jaar in Londen en is vorig jaar verhuisd naar New York. Toen ze zwanger was van haar zoontje James en later van haar dochter Stella kon ze op veel enthousiaste reacties rekenen door haar stijlvolle zwangerschapslooks. Haar stijl is minimalistisch en Groeneveld mixt luxe merken als Chanel en Céline moeiteloos met Zara en H&M. Op social media scoort Fashion Guitar 198.000 volgers op Instagram en 273.000 volgers op Facebook. Dat is lang niet zo hoog als Negin Mirsalehi en StyleScrapbook, maar genoeg voor een derde plaats.

Beeld: Facebook Thefashionguitar

4. Love Aesthetics

Een opvallende modeblog is die van Ivania Carpio, genaamd ‘Love Aesthetics’. Carpio startte in 2008 met haar modeblog, die zeer herkenbaar is door de minimalistische en klinische stijl, en Carpio’s voorliefde voor wit. Haar posts bestaan vooral uit modeposts, DIY-projecten en veel grafische foto’s van vaak alledaagse dingen, geschoten door haar vriend en fotograaf Romeo. Carpio’s stijlgevoel leverde haar al diverse samenwerkingen op, zowel producten dan wel als art director, voor merken als Eastpak, &OtherStories en Maison Martin Margiela. De blogster is al in veel magazines verschenen, van Elle en Glamour tot Grazia en MarieClaire. Opvallend is dat ze 50.000 minder Instagram-volgers heeft dan de nummer 5, Linda Tol, namelijk 165.000 volgers. Daarentegen heeft ze 39.300 volgers op Facebook, dat is bijna 8 keer zoveel als Tol.

Beeld: Facebook Love Aesthetics

5. Linda Tol

Op de vijfde plaats staat de blog ‘Linda Tol’ van de gelijknamige blogster. De Amsterdamse Tol –bekend van haar jongensachtige stijl, platinablonde haar en felle lippenstift- heeft in korte tijd een grote naam opgebouwd in de modewereld. Ze werkte vanaf 2008 in de mode PR, maar startte in 2013 met haar eigen blog. Na publicaties in Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, Marie Claire, Glamour en Grazia werd ze al snel ingelijfd als contributor voor Metro en Glamour, en als trendwatcher voor L’Oréal Paris. Inmiddels is ze verhuisd naar Milaan en is ze naast blogger ook contributor voor de Italiaanse Glamour. Op Instagram heeft Linda Tol meer dan 201.000 volgers en op Facebook 5.300 volgers. Opvallend is dat ze vaker gezocht wordt in Google dan Love Aesthetics, ook zijn er meer hashtags die naar deze blogger verwijzen. Op Twitter, Pinterest en in tweets blijft haar invloed echter achter ten opzichte van de nummer 4.

Beeld: Facebook Linda Tol

6. AfterDRK

Sabrina Meijer draait met haar blog 'AfterDRK' al een aantal jaren mee in bloggersland. De blogster staat bekend om haar simplistische stijl en dat heeft haar inmiddels veel fans opgeleverd. Ze begon haar blog alleen, maar nu staat er ook een heel team van contributor editors om haar heen. Ook werkte ze veel samen met andere merken, waaronder Maison de Bonneterie. Op Instagram heeft Meijer 115.000 volgers en Facebook is goed voor zo'n 39.000 volgers. Op Instagram en in tweets is AfterDRK minder populair dan de nummer 7, Queen of Jetlags, maar wel wordt de blog bijna 37.500 keer gezocht via Google Search, wat bijna 6 keer zoveel is.

Beeld: Facebook AfterDRK

7. Queen of Jetlags

De blog 'Queen of Jetlags' van Noor de Groot is goed voor een zevende plaats. Ze startte haar blog in 2013 en vliegt inmiddels de hele wereld over voor haar blog, waarmee ze haar naam Queen of Jetlags eer aan doet. Eerder dit jaar won ze de Zalando Blogger Award in de categorie Best Fashion Blog. Met 177.000 volgers op Instagram doet De Groot het beter dan Meijer van AfterDRK, maar op Facebook, Twitter en in Google Search scoort de blogger een stuk minder.

Beeld: Facebook Queen of Jetlags

8. Cocorosa

Wie aan Cocorosa denkt, denkt meteen aan zachte en lieve kleuren. De dromerige blog vol tutu's, glitters en pasteltinten is eigendom van de Nederlandse Chantal van der Meijden, die inmiddels in New York woont. Cocorosa bestaat uit posts van outfits, stijlemuzes, DIY, tutorials en top 10-lijstjes van fashionbloggers. Hoewel Cocorosa op Instagram het minst aantal volgers telt (ongeveer 51.000), heeft de blog op Facebook juist veel meer volgers (bijna 90.000). Ook op Twitter scoort de blog relatief hoog met bijna 9.000 volgers.

Beeld: Facebook Cocorosa

9. Lizzy van der Ligt

De blog van styliste Lizzy van der Ligt staat op de negende plaats. Van der Ligt startte in 2011 met haar modeblog en werkt ook als stylist, onder andere bij Scotch & Soda. Ze staat bekend om haar rock 'n roll-achtige stijl, waarbij ze veel verschillende prints en stoere items combineert. Ook is ze groot fan van Isabel Marant. De blog heeft 135.000 volgers op Instagram en scoort daarnaast ook opvallend hoog op Google Search met 36.700 hits.

Beeld: Facebook Lizzy van der Ligt

10. Moderosa

De laatste blog in de top 10 is die van Moderosa, van modeblogger Roos van Dorsten. Haar stijl is minimalistisch, basic en clean, en Van Dorsten heeft een voorliefde voor zwart en wit. De blogger volgde verschillende mode-opleidingen en werkt naast haar blog ook nog in een modezaak. Met 127.000 volgers op Instagram en bijna 4.440 volgers op Facebook doet Moderosa het minder goed dan andere bloggers die net buiten de top 10 vielen, maar op Pinterest, Twitter en in tweets en re-tweets scoorde deze blogger een stuk hoger. Zo werd Moderosa bijna 16.000 keer gezocht in Google Search.

Beeld: Facebook Moderosa

Beeld homepage: What Olivia Did


Bloggers
Blogs
meest populaire Nederlandse modeblogs
Top 10
top 10 meest populaire