• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Top 5 Trends vanuit de SS19 Beurzen in Berlijn

Top 5 Trends vanuit de SS19 Beurzen in Berlijn

Door Trendstop

16 jul. 2018

Mode

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar de top 5 trends uit de lente/zomer 2019 (SS19) edities van de Seek, Bright en Premium beursevenementen in Berlijn.

De evenementen van Premium Group, die tekende voor drie van de belangrijkste beurzen van het seizoen, namen Berlijn weer over met een trendsettende tentoonstelling van iconische merken, cult-labels en opkomende ontwerpers. Bij Seek richtten ruim 250 progressieve en hedendaagse exposanten zich op verheven sportmode, buitenkleding voor alle terrein, en ambachtelijke klassiekers. Het thema van de show was ‘Destination’, met gastheren en gastvrouwen die de Club Tropicana vibe mochten promoten. Een bordje ‘Enter through the Gift Shop’ leidde bezoekers naar een assortiment Seek producten in beperkte oplage. Ernaast, bij Bright draaide het allemaal om de skateboardcultuur, met merken, retailers en atleten die bijeenkwamen om een gemeenschappelijke streetwearruimte te creëren. Kunst en mode als samenwerking was het thema van het hedendaagse mode-evenement Premium. Met een interdisciplinaire benadering werden ruim 1000 dames- en herenmodestands afgewisseld met een serie inspirerende installaties en interactieve kunstwerken.

Bovenkleding blijft een belangrijk element op de Berlijnse modebeurzen, met merken die innovatieve nieuwe manieren verkennen om zich aan te passen aan de aanhoudende transseasonal trend en de veranderende weersomstandigheden. Performance technologie en onverwachte stoffen introduceerden spannende mogelijkheden, waarbij klassieke stijlen werden verbeterd en geüpdatet en productmogelijkheden naar zowel landschap als stadsgezichten werden vertaald. Voor lente/zomer 2019 werden kleding en accessoires verheven met levendige kleuren en uitgesproken prints, terwijl experimenten met schaal en proportie in zowel de silhouet- en print categorieën een golf van creatieve nieuwe vormen en expressieve motieven vormden.

Translucent Waterproofs

Beschermende bovenkleding krijgt voor SS19 een nieuwe look met ultralichte eigenschappen en doorzichtige afwerkingen. Gematteerd plastic en transparante, vlieggewicht performance weefsels maken regenjas- en windjacksilhouetten meer geschikt voor warmer weer. De levendige felle kleuren van het seizoen zijn iets verzacht door semi-transparante stoffen die zachtere pasteltinten creëren die draagbaarder zijn.

The Sculpted Sole Sneaker

In The Sculpted Sole Sneaker, belangrijk voor schoenen in de lente/zomer 2019 collecties, worden de overdreven proporties van gymp profielen tot het uiterste genomen. Sportieve rondingen en contouren zijn opgevoerd tot zwaardere en grovere afmetingen met uitlopende haksilhouetten en gegoten capsuleprofielen. Bovenkanten met panelen in enkele kleuren of vintage sportieve tinten geven een hedendaagse, minimalistische draai aan populaire retro stijltrends uit de jaren 90, waardoor de aandacht op de statementzolen gevestigd blijft.

Hyper Hawaiian

Tropische Hawaiiaanse motieven hebben een levendige energie, met maximale impact dankzij de hyper-contrasterende paletten en plaatsingen over de gehele oppervlakte. Fotorealistische bloemen, gedrukte palmbladeren en hibiscusmotieven in intense kleuren versterken de exotische uitstraling en verlenen nieuwe energie aan een zomerse basisprint met een moderne interpretatie van vintage en retromotieven.

Nautical Tech

De klassieke nautische look krijgt voor lente/zomer 2019 een nieuwe uitstraling dankzij performance elementen die een hightech verfijning verlenen aan kleding en accessoires. Een fel palet van geel, blauw en fris wit versterkt nautische kleuren, terwijl blockingtechnieken een schone, meer minimalistische look creëren. Verkorte buitenkleding biedt een modernere benadering voor de door de zeilsport geïnspireerde jasjes, waardoor traditionele silhouetten een update krijgen.

Logomania

Statement branding beleeft een ware herbeleving; ontwerpers hebben uitgesproken logoplaatsingen en all-over prints ontwikkeld voor een nieuw modetijdperk. Slimme plaatsingen en compacte composities op kleine schaal bieden een update aan de look voor schoenen, met handgeschreven grafische prints op zolen en verweven in de veters van gympen. Voor kleding is groter en uitgesproken duidelijk beter; opgebroken letters op grote schaal en in schrille monochrome tinten bieden een fris, geabstraheerd alternatief voor de voorheen eenvoudige stijlen.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Fall Winter 2018-19 Berline Trade Show Overview met een uitgebreid verslag van de modebeurzen van Berlijn. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop, beiden: Seek Trade Show Voorjaar Zomer 2019 | Rains, Elka, Colmar, allen Voorjaar Zomer 2019 | Royal Republiq, Clarks Originals, Kaotiko, allen Voorjaar Zomer 2019 | Herschel Supply Co, Slydes, Alpha Industries, allen Voorjaar Zomer 2019 | Napapijri, Sandqvist, Elka, allen Voorjaar Zomer 2019 | P448, Ellesse, FILA, allen Voorjaar Zomer 2019