• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Toppunt van luxe

Toppunt van luxe

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Nederlandse kleermaker New Tailor heeft van stoffenhuis Dormeuil het recht gekregen diens nieuwe zeer luxueuse stof Phantom te distribuëren. Gemaakt van mohair van de mohairgeit uit Camdeboo in Zuid- Afrika en cashmere, probeert Dormeuil met deze stof de grenzen van luxe te verleggen. Phantom is een schaars goed, er is maar 400 meter van beschikbaar bij New Tailor en een maatpak van deze stof is verkrijgbaar vanaf €5100,-.

”Of hier in Nederland een markt voor is is nog maar de vraag”, zegt Marijn Smit van New Tailor. ”De introductie van de stof is eerder een probeersel van Dormeuil en een manier om te laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van luxe stoffen. We zullen het ook met liefde aan belangstellenden laten zien. Mensen moeten erin opgevoed worden.”

De collectie is zeer beperkt, met maar twintig dessins. ”Mocht het goed verkopen dan kunnen we altijd nog besluiten meer te bestellen”, zegt Smit. ”Vooralsnog wachten we de reacties af.” Phantom is vanaf 14 april bij New Tailor verkrijgbaar.

New Tailor