• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Traditionele stylingvorm doorbreken

Traditionele stylingvorm doorbreken

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Laatste ver-lichting afgestudeerde stylisten Artemis starten collectief 'Together coolactive!'
Onder leiding van oud Artemis student Peter 'Sjef' Kok zijn 18 fris afgestudeerde mode- en interieur-stylisten in allerlei disciplines, een super-styling collectief begonnen. Samen met visagisten, haar-stylisten, visual merchandisers en -in de toekomst- ook voedsel-stylisten vormen zij de keuken van "A SupaStylin'coolactive": een platform van en voor stylisten met een diepgaand menu aan styling-disciplines ten behoeve van commerciële en editoriële opdrachtgevers.

Daarnaast werkt het collectief nauw samen met andersoortige ervaren vormgevers zoals fotografen, grafisch ontwerpers, webdesigners, illustratoren en etaleurs om een totaal produktie te kunnen serveren.

Tijdens zijn studie registreerde Kok een collectieve tijdsgeest onder zijn medestudenten waarbij persoonlijkheid, eerlijkheid en engagement opvielen. Voor Kok reden om deze individuele 'ingrediënten' te bundelen in een uniek collectief. Kok wil met zijn collectief voorop lopen in een nieuwe voorhoede die de traditionele stylingvorm gaat doorbreken. Een stroming waarbij exclusieve eenvoud, vorm met inhoud én maatschappij kritische aspecten de styling zullen tekenen en een toegevoegde impact zullen geven. En de prijs is supa...

Het collectief is tevens een interactieve denktank. Breinstormsessies, forums en lezingen zullen een belangrijke plaats gaan innemen. De keuken van het collectief huist in Amsterdam, de stylisten komen uit het hele land. Sinds oktober is het collectief 'live' en staan de portfolio's online te schitteren op www.supastylin-coolactive.nl.

Peter 'Sjef', Hanna, Jeanine, Agnes, Sonya, Marieke, Vera, Esther, Eurydice, Sanna, Mascha, Kim, Egbert, Gwen, Bernadette, Nynke, Claire, Nies.

supastylin