• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Transparantie staat centraal bij Tony Cohen

Transparantie staat centraal bij Tony Cohen

Door Laurie van Deventer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Kernwoorden voor de nieuwe collectie van Tony Cohen zijn: eerlijk, neutraal en transparant. Cohen presenteerde zijn ontwerpen op zaterdagavond in de Gashouder in Amsterdam. Cohens inspiratie vertaalde zich in twee collecties bedoeld voor mannen en vrouwen die krachtig in het leven staan en hun ware aard aan de buitenwereld durven te tonen. De kernwoorden worden letterlijk vertaald naar de kleding. “De collecties zijn ontstaan vanuit mijn eigen behoefte om open en toegankelijk te zijn naar de buitenwereld. Puur en authentiek zijn wat mij betreft de termen van nu en dat heb ik laten terugkomen in mijn collecties,” zegt de ontwerper tegen FashionUnited.

In een persbericht laat de ontwerper weten dat dit de meest sexy collectie is die hij tot nu toe heeft geshowd. De kleding is transparant, volgt het lichaam van de vrouw en is puur. Karakteristiek voor de vrouwencollectie zijn de opengewerkte creaties. Cohen maakt veel gebruik van kant, leer, wol, mesh, zijde en tule. “Veel stoffen zijn speciaal voor deze collecties gemaakt,” vertelt de ontwerper als hij naar een kanten jurk wijst. “We hebben bewust voor deze stoffen gekozen. Je ziet kant terugkomen in ongeveer elke outfit, want kant benadrukt de boodschap van openheid en transparantie.” Nauwsluitende silhouetten complimenteren de vorm van het vrouwenlichaam en komen terug in de vele jurken met hoge tailles, een open rug en hoge snitten. De kleuren zwart, grijs, donkerblauw met verschillende tinten rood domineren de nieuwe collectie.

De mannencollectie van Tony Cohen

In juli 2014 lanceerde Cohen zijn mannenlijn. De ontwerper presenteerde een preview capsule collectie van zijn eerste mannenlijn op de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam samen met de SS15 collectie van de premium damescollectie. Gisteravond werd de nieuwe mannencollectie wederom samen met de vrouwencollectie geshowd. Bij de mannencollecties ligt de focus op draagbaarheid, afwerking, texturen en comfort. Een kenmerkend kledingstuk is de blazer die nauw aansluit op het lichaam van de man. Ook komt leer en consumentenbont veel terug in de collectie. Verder bestaat de collectie uit ruime leren en wollen jassen. “De mannencollectie is niet heel typisch een mannencollectie geworden. De silhouetten zijn iets langer, ronder en ruimer. De stoffen die ik gebruikt heb, worden niet vaak in mannencollecties verwerkt. Zo werk ik bijvoorbeeld met crêpe en kant. Dat zijn stoffen die voornamelijk in vrouwencollecties worden gebruikt,” vertelt Cohen. “De mannen- en vrouwencollecties zijn op elkaar afgestemd, waardoor je duidelijke paralellen ziet.”

Foto’s: Jeroen Snijders

AFW
amsterdamfashionweek
tonycohen