• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Trend alert: schoenen AW15/16

Trend alert: schoenen AW15/16

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ook dit najaar zijn er weer leuke schoenentrends voorbij gekomen voor de heren. Opvallend is dat er veel nieuwe trends te zien zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van dikke zolen, van de zogeheten creepers en van stoere veterboots? De mannen kunnen steeds meer experimenteren wat herenschoenen betreft. Hierbij een aantal hippe schoenen op een rij die dit najaar echt niet meer mogen ontbreken in je garderobe.

Creepers: niet meer weg te denken

De Engelse invloed bij de dames is deze winter terug te vinden in de brogues veterschoenen. Voor de heren komen de Engese invloeden terug in de creepers. Creepers zijn meestal zwarte schoenen met een wat hogere zool. De trend is al wat langer op de catwalk te zien, maar nog niet heel veel in het straatbeeld. Toch kan deze schoen altijd en met iedere outfit. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal onder een nette look, maar passen ook perfect bij de wat meer speelse man.

Laarzen met een militair tintje

Een andere opvallende trend zijn de laarzen met militaire details. Denk hierbij aan hoge, stevige stappers die tot op je scheenbeen komen. Een goed voorbeeld zijn de zogeheten kisten uit het leger, maar dan zijn de herenschoenen net iets netter en bijvoorbeeld vaak voorzien van lak. Combineer de schoenen met een uitgesproken look: draag er een coltrui bij, een mooi colbert en een pantalon of ga juist voor de wat stoerdere look met toffe jeans en een basic shirt.

Chelsea boots, dé trend van het moment

De bovenstaande trends zijn meer dan te gek, maar een schoen die sowieso in je kast moet liggen dit seizoen is de Chelsea boot. Dit zwarte enkellaarsje is dit jaar weer helemaal overgewaaid naar de catwalk en in de winkels. Dat is niet zo heel gek, want de klassieke laars is stoer, netjes en comfortabel tegelijk. Deze herenschoen is ideaal om te combineren bij een pak of ga er juist mee knallen onder een meer casual look, zoals een oude jeans, een stoere wollen trui en een leren jas.


Omoda
Partner Content