• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Trendstop Modetrend van het Jaar 2016 New Utility

Trendstop Modetrend van het Jaar 2016 New Utility

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Trendstop heeft New Utility tot zijn Modetrend van het Jaar 2016 benoemd. Door mode met functionaliteit te combineren om een frisse, hedendaagse interpretatie van utilitaire esthetiek te creëren, zal deze trend invloed hebben op mode-, cosmetica-, interieur- en lifestyleproducten en campagnes in 2016. New Utility geeft weer hoe consumenten tegenwoordig steeds vaker praktische doch mooi ontworpen producten verwachten, zoals de populariteit van merken met een frisse Scandinavische look, zoals COS, Acne en Punkt, aantonen. Dit geldt ook voor exclusieve maar functionele apparaten als de Apple Watch. Trendstop identificeerde de trend al in het begin van 2014 dankzij zijn mondiale trendvernieuwer analyse. Hier kunnen de lezers van FashionUnited dire essentiële onderdelen van de New Utility trend ontdekken op het gebied van damesmode, herenmode en cosmetica.

Damesmode

De utilitaire esthetiek en uniform-invloeden vertegenwoordigen manieren van kleden die niet onderhevig zijn aan de regels van geslacht; New Utility is de ultieme unisex look, die het praktische met schoonheid van vorm combineert. Androgyne vormen en uniforme styling bepalen deze look, die bestaat uit mooi-gesneden jassen, ontspannen pakken, verfijnde vrijetijdskleding en luxe jumpsuits. We zien minimalistische tinten zwart, grijs, donkerblauw en khaki die functionele stoffen complementeren.

Herenmode

In herenmode, creëren moderne stijlen met praktische details en duurzame stoffen een utilitaire esthetiek. Ingetogen tinten wintergroen, brons en donkergrijs bepalen het palet, en worden op tonale manier toegepast om het gevoel van een uniform te versterken. Minimalistische, scherp-gesneden kledingstukken worden in lagen gedragen, gecombineerd met functioneel schoeisel en aanpasbare accessoires.

Cosmetica

Het gezicht van New Utility is goed gedefinieerd, met nadruk op de wenkbrauwen of de botstructuur en een ingetogen foundation. Het haar is naar achter gekamd of goed onder bedwang gehouden met producten, terwijl textuur een contrast vormt. Goed gedefinieerde wenkbrauwen zorgen voor een mannelijk aspect, terwijl zacht roze lippen en gedefinieerde wimpers vrouwelijkheid toevoegen.

Exclusieve Aanbieding

Trendstop nodigt lezers van FashionUnited uit om onze eerste Fashion Trend of 2016 New Utility online trendbriefing bij te wonen. Deze vindt plaats op 14 januari 2016. Deze 30 minuten durende gratis presentatie bevat volop essentiële trendinformatie over New Utility, en helpt u bij het creëren van gewilde producten voor 2016. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Acne Studios Herfst/Winter 2015-16, Paris Street Style, Stella McCartney Herfst/Winter 2015-16, Kenzo, Sunpocket, 3.1 Phillip Lim, allen Herfst/Winter 2015-16, Diesel Black Gold Herfst/Winter 2015-16, Jean Paul Gaultier Voorjaar/Zomer2015, J Mendel Herfst/Winter 2015-16.

Trendstop