De bruid kan vanaf heden trouwen in een kopie van de bruidsjurk van Máxima. Bruidsmode-atelier Très Chic uit het Twentse Hengevelde heeft aan de hand van televisiebeelden en foto's een replica gemaakt van de Valentino jurk van Maxima. Het eerste exemplaar zal geveild worden, de opbrengst komt ten goede van het Oranje-fonds, het huwelijks geschenk van het koninklijke paar.

Très Chic produceert jaarlijks 15.000 trouwjurken en is daarmee naar eigen zeggen de grootste van Nederland. Volgens Kuipers zal het kopiëren van de jurk niet veel problemen opleveren. ,,We hebben veertig jaar ervaring en ongelooflijk veel basispatronen en stoffen op voorraad.'' Natuurlijk zullen de kopieen iets afwijken van het origineel, dit om de auteursrechten van Valentino niet te schenden. Het Twentse bruidsmodehuis weet uit ervaring dat koninklijke huwelijken invloed hebben op de keuze van aanstaande bruiden. ,,Dat hebben we gemerkt bij het huwelijk van prinses Diana, maar ook recentelijk bij de trouwpartij van Laurentien'', aldus eigenaar B. Kuipers.

Volgens Kuipers zijn potentiële klanten vooral vrouwen die graag in de jurk van Máxima kruipen om zelf het gevoel te krijgen dat ze een sprookjesbruiloft hebben. Très Chic verwacht tussen de tien en dertig Máxima-modellen te verkopen. ,,Dat is ook een beetje afhankelijk van het model en het prijskaartje dat er aan hangt. De prijzen van onze japonnen variëren van 995 tot 2000 euro.''

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN