Krijgt men in Nederland ineens interesse in mode? Zoals in Italië of België? Of gaat het specifiek om de trouwjurk? Paleis Het Loo in Apeldoorn heeft afgelopen anderhalve week een recordaantal van 28.000 bezoekers langs de kassa zien trekken. De mensenmassa kwam af op de trouwjurk van prinses Máxima die daar sinds 12 februari te zien is op tentoonstelling 'Ja, ik wil'.

Dat meldde het museum donderdag. M. Holtrop, woordvoerster van Paleis Het Loo, verwacht de komende week nog eens vele tienduizenden bezoekers. ,,We houden er rekening mee dat we de 100.000 halen.” De mensen moeten rekening houden met lange wachttijden voor de kassa. Ondanks de drukte is de jurk van modekoning Valentino voor iedereen echter goed te zien, aldus Holtrop. ,,Het stroomt daar toch wel behoorlijk door en we hebben nog meer dingen van het huwelijk in huis.''

Tot die extra's behoren onder meer de zilveren pennen waarmee Máxima en Willem-Alexander in de Beurs van Berlage in Amsterdam de trouwakte ondertekenden. De originele akte is trouwens ook te bewonderen, net als de bankjes waar het paar op knielde tijdens de kerkelijke huwelijksplechtigheden. Het museum heeft bovendien steeds een verse kopie in huis van Máxima's trouwboeket.

'Ja, ik wil' is in Paleis Het Loo tot 14 april te zien. De expositie was eerder te bewonderen in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Alleen was dat nog voor het huwelijk en moest het publiek het toen zonder de jurk doen.

 

 

 

 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN