• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Trui van prinses Diana brengt 1 miljoen op, ruim tien keer meer dan verwacht

Trui van prinses Diana brengt 1 miljoen op, ruim tien keer meer dan verwacht

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

"Black Sheep Jumper" ontworpen door Sally Muir en Joanna Osborne en meerdere malen gedragen door prinses Diana, Sotheby's, Londen. Credits: Foto door Daniel LEAL / AFP

Een trui van prinses Diana bracht bij veilinghuis Sotheby’s 1,1 miljoen dollar op (ruim 1 miljoen euro), zo staat op de Sotheby’s website. Dat is tien keer meer dan de eerste schatting van Sotheby's, die een opbrengst van tussen de 50 duizend en 80 duizend dollar (omgerekend 47 duizend en 75 duizend euro) verwachtte.

Een net verloofde Diana droeg de trui in 1981 naar een polowedstrijd van prins Charles. De schapen die op de trui afgebeeld staan trokken destijds flink de aandacht. Op de rode trui van het merk Warm & Wonderful staan namelijk rijen van witte schapen, met één zwart schaap. Media destijds speculeerden dat Diana met de trui verwees naar haar eigen rol in de familie, waarin ze zich het zwarte schaap zou voelen.

Sotheby’s zelf noemt de trui op hun website “een van de meest iconische stukken die Prinses Diana ooit heeft gedragen”.

Volgens Sotheby's is dit de hoogste prijs die ooit op een veiling is betaald voor een kledingstuk van Prinses Diana, na haar baljurk in Infanta-stijl die in januari werd verkocht voor ruim 604 duizend dollar (567 duizend euro). De trui is hiermee ook de meest waardevolle trui die ooit op een veiling is verkocht.

PRINCESS DIANA
SOTHEBY'S