• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Tsjechisch ontwerp

Tsjechisch ontwerp

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Afgelopen maandagavond vond in de residentie van de ambassadeur van de Tsjechische Republiek een modeshow plaats van twaalf Tsjechische modetalenten. De ontwerpers, allen vrouwen, toonden onder de collectieve naam Fashion Point Alliance hun zeer uiteenlopende kijk op mode.

De show, met het thema "Fashion: Het beste van Praag naar Den Haag", was het initatief van het Tsjechische bureau voor de handel Czech Trade, het bedrijf Fashion Point Praha, het Tsjechische Centrum in Den Haag en de Ambassade van de Tsjechische Republiek in Nederland.

"Al langere tijd was ik samen met mijn collega's bezig een manier te vinden om het Nederlandse publiek op de hoogte te brengen van het bestaan van Tsjechische kwaliteits- en designermode", zei ambassadeur Petr Kubernat. "Daarom heb ik positief gereageerd op het initiatief een modeshow te organiseren en heb ik het gebruik van mijn residentie in Den Haag voor dit doel aangeboden."

Van trendy, vooruitstrevend, retro en klassiek, de in Praag opgeleide ontwerpers toonden zich van vele kanten. Ontwerpers als Monika Drápalová, Ivana Follová en Radha Kubková zijn in eigen land al geliefd. Hetdoel van de avond was echter de Nederlandse modeliefhebbers voor zich te winnen.

Tsjechie