• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Uitbreiding leidt tot renovatieplannen voor SchoenenCentrum

Uitbreiding leidt tot renovatieplannen voor SchoenenCentrum

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het aantal bezoekers op de laatste ISN schoenenbeurs overtrof de scores van de afgelopen jaren en een recordaantal gastexposanten zorgde samen met de vaste exposanten voor een interessant aanbodconcentratie in alle sectoren.

Het succes van het centrum vraagt om uitbreiding en inmiddels zijn er zoveel intentieverklaringen ontvangen van huidige exposanten die willen uitbreiden, schoenenleveranciers die nog niet in het SchoenenCentrum gevestigd zijn en lederwarenexposanten, dat de geplande extra bruto-oppervlakte van ongeveer 5.500 m2 volledig bezet kan worden.

De eigenaar is bereid om binnen architectonisch verantwoorde grenzen het aantal beschikbare meters verder uit te breiden. In augustus 2003 zijn de uitgangspunten nauwkeurig gedefinieerd en de wensen van het SchoenenCentrum geïnventariseerd.

Naarmate de uitwerking van de nieuwbouwplannen vordert, blijkt steeds duidelijker dat niet volstaan kan worden met louter het plaatsen van een extra laag op de huidige twee verdiepingen. Bestaand en nieuw zullen perfect worden geïntegreerd en harmonieus in elkaar overgaan.

Klimaat. De eigenaar van het gebouw (De Poort van Nieuwegein) had reeds toegezegd de klimaatinstallatie van de huidige verdiepingen te renoveren gelijk met de nieuwbouw. Ook wordt de verlichting onder handen genomen.

Continue vernieuwing op de bestaande etages. Het doel van de uitbreiding is om de branche nog meer te bieden dan nu reeds het geval is. Daar is onlosmakelijk mee verbonden dat de huidige twee verdiepingen minstens even aantrekkelijk zullen zijn als de nieuwe etage. Het constante vernieuwingsproces van showrooms gaat op de bestaande twee verdiepingen onverminderd voort. De onlangs heropende showrooms illustreren dat onmiskenbaar.

Januari 2004 nieuw horecabuffet op het centrale plein. Op de eerste beursdag in januari 2004 staat er een totaal nieuw horecabuffet op het Soeterboekplein in het SchoenenCentrum. De huidige installatie heeft onvoldoende capaciteit voor het grote aantal bezoekers en ook de kaart zal een upgrading ondergaan.

Gepaard aan de nieuwbouw is onder andere al besloten voor het uitbreiden van de parkeerfaciliteiten met meer dan 200 plaatsen, een zeer lichte en transparante optiek van de nieuwe etage, het doortrekken van roltrappen, trappenhuizen en liften.

Sterke upgrading exterieur. De nieuwe verdieping zal boven de huidige entree doorlopen en tot aan de straatzijde op zo'n 10 meter hoogte een imposante overkapping gaan vormen. De eerste impressie van het SchoenenCentrum zal daardoor een metamorfose ondergaan.

Tijdpad Zodra het zogenaamde definitieve ontwerp voor de nieuwbouw gereed is, volgt (eind van dit jaar) de officiële presentatie ervan. Direct aansluitend worden (in de eerste helft van 2004) de huurovereenkomsten aan de gegadigden voorgelegd. Het plan is dat de nieuwe etage in 2005 gereed zal zijn.

ISNschoenenbeurs
schoenencentrum