De verlenging van de Nederlandse vakbeurs Modefabriek met één dag gaat toch niet door. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend in een brief aan de deelnemende detaillisten. Eerder deze maand berichtte andere modevakmedia dat de Modefabriek uitgebreid zou worden van twee naar drie dagen. De zaterdag zou dan worden toegevoegd aan het evenement dat normaal op zondag en maandag plaatsvindt. Na overleg met een panel van vijftien standhouders vorige week heeft de organisatie toch besloten van de uitbreiding af te zien.

De Modefabriek wilde met de verlenging van het evenement het internationale bereik van de standhouders vergroten. Annelies Tjassens van de Modefabriek: "Half september werd de beleidsbeslissing genomen om de beurs uit te breiden ten einde meer buitenlandse bezoekers te trekken. Binnen enkele weken stuitten we op steeds meer verzet van onze deelnemers. Daarom hebben we een aantal deelnemers uitgenodigd om hierover te spreken. Uit het gesprek met de deelnemers kwam naar voren dat zij geen goede verwachtingen hebben van een uitbreiding van De Modefabriek."

Hermien Verdenius (X'-AS), een van de deelnemers die zich tegen de uitbreiding verzette: "Ik heb meerdere beurzen op zaterdag gedaan" zegt zij, "en het is er altijd heel rustig". Verdenius vult aan: "Op maandag is de Modefabriek al vrij stil, ik heb er geen vertrouwen in dat een extra beursdag op zaterdag veel meer mensen zal trekken. Als de Modefabriek meer internationaal bezoek wil trekken moet er geïnvesteerd worden in de kwaliteit van het evenement. De Modefabriek zou bijvoorbeeld aantrekkelijker gemaakt kunnen worden door gebruik te maken van Academisch modetalent in Nederland."

Ten einde haar internationale positie alsnog verder uit te bouwen werkt de Modefabriek aan een samenwerkingsverband met de beursorganisatie van de CPH Vision in Kopenhagen om voor beide beurzen een breder internationaal publiek te trekken. Op deze manier wil de organisatie buitenlandse inkopers enthousiasmeren voor beide beurzen. In dit kader is de Modefabriek ook in gesprek met Nederlandse Ambassades om te onderzoeken wat die voor het evenement kunnen betekenen.

Tjassens sluit niet uit dat een verlenging in de toekomst alsnog zal worden doorgevoerd. "We draaien het nu om", zegt zij. "Wanneer er meer buitenlandse kopers op de beurs komen, bestaat de mogelijkheid dat onze deelnemers zelf merken dat een extra dag wenselijk is. Dan kunnen we de Modefabriek alsnog uitbreiden."

De 14e editie van Modefabriek zal plaatsvinden op zondag 9 en maandag 10 februari 2003

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN