• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Under Armour ontwikkelt 'smartschoen’

Under Armour ontwikkelt 'smartschoen’

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hardlopen kan men nu ook slimmer aanpakken. Under Armour heeft een nieuwe collectie hardloopschoenen ontwikkeld die de drager helpen bij te houden hoe fit hij is of te moe. Met de nieuwe Record Equipped Hardloopschoen kan de drager aan de hand van data bepalen hoe ver en of hij op dat moment überhaupt erop uit moet trekken.

De schoenen bevatten een chip die de maat, de pasvorm en het aantal kilometers van de drager meet. De informatie wordt aangestuurd door de Under Armour Map My Run app. Bij aanvang moet de drager na opening van de app zes keer op en neer springen. De app meet de vermoeidheid van de spieren en laat de drager aan de hand van deze informatie weten of hij hard of minder hard moet lopen om blessures te voorkomen. Hierin is de nieuwe schoen uitzonderlijk. Nike en Adidas hebben al smartschoenen die afstanden, tijd en tempo meten, maar een schoen die deze gegevens omzet in informatie die de gezondheid en veiligheid van de drager waarborgen is helemaal nieuw.

”We nemen een wetenschappelijke benadering tot herstel die gebruik maakt van realtime gegevens gegenereerd door het lichaam om te bepalen hoe hard je moet trainen,” zegt Mike Lee, chief digital officer van Under Armour, in een persbericht.

Er worden volgend jaar drie nieuwe schoenen met een chip gelanceerd. De Gemini, gemaakt voor lange afstanden; de Europa, die gericht is op langere afstanden met stabiliteit; en de Velociti, voor de korte maar snellere afstanden. De prijzen variëren van 140 tot 160 dollar per paar.

Under Armour is hiermee van plan zijn sportschoencategorie uit te breiden en verwacht volgend jaar de verkoopvolume ruim te verdubbelen. In de eerste negen maanden van 2016 groeide deze categorie al met 54 procent, aldus het bedrijf.

Under Armour