• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Uniqlo en Carine Roitfeld gaan samenwerken

Uniqlo en Carine Roitfeld gaan samenwerken

Door FashionUnited

bezig met laden...

De Japanse fast fashion keten Uniqlo en voormalig Vogue hoofdredactrice Carine Roitfeld gaan samen een collectie ontwerpen. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Roitfeld, die als hoofdredactrice van de Franse Vogue naam voor haarzelf maakte, is een van de meest invloedrijke modepersoonlijken op dit moment. De bladen en blogs staan vol van de Française, wiens stijl edgy en sexy te noemen is, maar met dat onmiskenbare vleugje Franse sjiek.

De Carine Roitfeld Collection voor dit najaar zal vanaf eind oktober in alle Uniqlo flagship stores en via de webshop verkrijgbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Uniqlo hoofdontwerper Naoki Tanizawa, die het ontwerpproces overzag, zei dat de collectie zo’n 40 stukken bevat, van lingerie tot jassen. De collectie zal onder de LifeWear banner van de keten worden verkocht. Tanizawa zei in een interview met WWD dat de samenwerking met Roitfeld een ‘nieuw soort LifeWear’ teweeg zal brengen en noemde daarbij haar passie voor de nieuwste modetrends en haar unieke interpretatie daarvan.

Het is niet de eerste keer dat Uniqlo in zee gaat met een Frans stijlicoon. De keten werkte ook samen met Ines de la Fressange, die haar klassieke stijl aan het merk leende.

Carine Roitfeld
Uniqlo