• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Uniqlo en Inès de la Fressange lanceren eerste herencollectie

Uniqlo en Inès de la Fressange lanceren eerste herencollectie

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De langdurige samenwerking tussen Uniqlo en de Franse modeontwerpster Inès de la Fressange gaat binnenkort een stapje verder met de lancering van de eerste kledingstukken voor mannen. De nieuwe lijn, ook bedoeld voor vrouwen, is vanaf volgende week verkrijgbaar. Dat maakte de Japanse fast fashion retailer bekend.

Sinds het begin van de samenwerking hebben Uniqlo en Inès de la Fressange slechts vrouwencollecties gemaakt. De nieuwe herfst-winter collectie bestaat uit 83 items, waarvan de helft voor mannen. De lijn is geïnspireerd op het Deense concept ‘hygge’, wat warmte betekent, maar laat ook elementen van de klassieke Parijse kledingkast terugkomen.

De herencollectie bestaat onder andere uit trenchcoats, T-shirts, blousen, broeken en gebreide truien in een rustig kleurenpalet. Prijzen variëren van 27 euro voor een blouse tot 120 euro voor een jas.

Het is het achtste seizoen voor de samenwerking tussen Uniqlo en de Franse designer, die in 2014 tot stand kwam. De La Fressange heeft het ook druk met haar gelijknamige werk, waaronder ze schoenen, brillen, sjaals en andere accessoires verkoopt. In de tussentijd heeft Uniqlo samengewerkt met meerdere bekende labels en ontwerpers, waaronder Christophe Lemaire, Carine Roitfeld en Jil Sander.

De collectie is vanaf 31 augustus verkrijgbaar in geselecteerde Uniqlo-winkels en via de webshop.

Beeld: Uniqlo website

Ines De La Fressange
Uniqlo