Uniqlo lanceert eerste internationale reclamecampagne

”We kleden ons elke dag aan, maar waarom?” Dat is de vraag die centraal staat in Uniqlo’s allereerste internationale LifeWear-campagne die onlangs werd gelanceerd. De ‘Why do we get dressed?’-campagne, die beschrijft wat kleding voor de mens betekent, is voor de Fast Retailing-dochter een belangrijke stap in het internationale groeiplan.

De reclamecampagne is ontwikkeld om de waarden van Uniqlo’s LifeWear-lijn, een collectie met basics als truien, spijkerbroeken, tanktops en T-shirts, onder de aandacht te brengen en dient als een belangrijke stap in Uniqlo’s missie om een groot internationaal modemerk te worden. De campagne, die een serie korte video’s en foto’s bevat, is opgenomen in de straten van Japan als eerbetoon aan de oorsprong van de retailer.

Uniqlo lanceert eerste internationale reclamecampagne

”Door het produceren van een internationale merkboodschap uit Japan, laten we zien wie we zijn,” aldus John C Jay, president of Global Creative van moederbedrijf Fast Retailing. “We ontwerpen eenvoudige kledingstukken van hoge kwaliteit die de bouwstenen vormen van het alledaagse leven. We verbeteren voortdurend onze LifeWear-collectie om het dagelijkse leven beter te maken. Onze eindeloze nieuwsgierigheid naar de betekenis van kleding is de kern van onze allereerste campagne,” aldus Jay.

Uniqlo lanceert eerste internationale campagne om aanwezigheid te vergroten

De campagne is samen met Droga5, een internationaal reclamebureau gevestigd in New York, gecreërd en is gericht op de interactie tussen het publiek en kleding door de vraag ‘Waarom kleden we ons aan?’ te stellen. De campagne biedt een filosofisch antwoord met: “Er is niet één antwoord, maar we zullen het ons blijven afvragen.” Door middel van de campagne wil Uniqlo aandacht richten op de kwaliteit, het ontwerp en de functionaliteit van de kleding.

”De wereldwijde introductie van het LifeWear-concept was een moeilijke taak. We hadden een speciale strategische en creatieve partner nodig die de bedachtzaamheid en de filosofie van ons merk kon begrijpen en overbrengen,” voegt Jay toe. “Als onze partner bracht Droga5 veel tijd met ons door in Japan en de Verenigde Staten om deel te nemen aan onze cultuur.”

De campagne valt samen met de lancering van Uniqlo’s herfst/winter 2016 lookbook. Moederbedrijf Fast Retailing maakte onlangs bekend nog steeds druk te voelen van een sterke yen en de mindere prestaties in de Verenigde Staten. Vorige maand verlaagde het bedrijf zijn jaarlijkse winstverwachting voor de derde keer in een jaar na een winstdaling van 46,6 procent in de eerste negen maanden van het boekjaar. De omzet steeg in die periode echter met 6,4 procent.

Uniqlo lanceert eerste internationale reclamecampagne

Uniqlo heeft zich in korte tijd flink uitgebreid en Tadashi Yanai, CEO van Fast Retailing, wil dat de kledingketen in 2020 de grootste ter wereld wordt. Omdat Uniqlo echter nog naamsbekendheid en aanwezigheid mist, is er een nieuwe strategie gelanceerd waarbij Uniqlo met grotere winkels en e-commerce meer internationale bekendheid moet krijgen.

Beeld: Uniqlo

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN