Unlimited Footwear Group komt met nieuw schoenenlabel

De in Waalwijk gevestigde groothandel Unlimited Footwear Group heeft een nieuw schoenenmerk opgericht: B Amsterdam. Het high-end schoenenlabel brengt tijdloze sneakers. Dat maakt de groep onlangs bekend in een persbericht.

B Amsterdam is niet het eerste merk van de Unlimited Footwear Group. De groothandel, die al bijna 30 jaar ervaring heeft in de schoenenbranche, maakt al schoenen onder een eigen label genaamd Bullboxer.

De dames- en herensneakers van B Amsterdam zijn gemaakt van zacht kalfsleder. De collecties zijn gericht op de Amsterdamse levensstijl. De dikke, witte schoenzolen hebben aan de onderkant een opdruk van de plattegrond van de Nederlandse hoofdstad, volgens het bedrijf het selling point van het nieuwe label. Het merk is gericht op het hogere segment: de prijzen van de producten liggen tussen de 159 en 200 euro.

“We werken met bedrijven die zijn gericht op de middenklasse. We zien de laatste jaren dat er vanuit consumenten steeds meer behoefte is aan producten uit het hogere segment. Daarom hebben we B Amsterdam opgericht,” vertelt Gonneke Ploegmakers, marketingmedewerker bij Unlimited Footwear Group, aan FashionUnited. Het merk is voor alle leeftijden en richt zich op mensen die op zoek zijn naar een balans tussen klasse en comfort. “We ontwikkelen sneakers op basis van trends, maar zorgen ervoor dat ze voor langere tijd draagbaar zijn,” voegt Ploegmakers toe.

De collecties van B Amsterdam zijn momenteel nog nergens verkrijgbaar. De Unlimited Footwear Group kijkt welke Nederlandse winkels B Amsterdam gaan verkopen. Vanuit daar wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een webshop. Vanaf wanneer de collecties precies verkocht gaan worden, kan het bedrijf nog niet zeggen.

Het wholesale bedrijf Unlimited Footwear Group werd in 1983 opgericht. Unlimited Footwear Group bestaat uit Shoes Unlimited, Trend Design and Star Collections. Schoeisel van de Groep wordt verkocht via winkelketens in Europa en Noord-Amerika onder private labels, onder het eigen merk 'Bullboxer' en onder licentie merken als Björn Borg en Gaastra. Bullboxer ligt bij meer dan 2500 fysieke winkels wereldwijd en heeft ook online vele verkoopunten. In Nederland worden Bullboxer onder meer verkocht bij schoenenketen Nelson. Investeerder Equistone Partners Europe Fund IV heeft de Unlimited Footwear Group en het management verworven in december 2014, voor een onbekend bedrag.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN