• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Van der Putten maakt doorstart

Van der Putten maakt doorstart

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Van der Putten Shoe Group heeft een akkoord bereikt met curator Mevrouw mr. L. Pawlikowski en de ABN Amro inzake de doorstart van de activiteiten. Oorzaak van deze situatie gaat terug naar de insolventie van inkooporganisatie Garant Schuh + Mode AG van 7 september 2004 waardoor er een liquiditeitsgat van € 700.000 ontstond in de financieringsbehoefte van de groep.

Alle activiteiten zijn overgenomen en de productie zal zich nog meer concentreren op China en Tsjechië. Het verkoopkantoor in Duitsland wordt gereorganiseerd en de investeringen in de merken JJ, Picardi en Spiess worden versterkt. Achtentwintig van de tweeëndertig werknemers zullen hun posities behouden.

Directeur en eigenaar C. van der Putten zei: "Er is sprake van een bedrijf met een goede balanspositie en een goed gevulde orderportefeuille. Het is goed voor de regio en de 'schoenen infrastructuur' dat de firma behouden is. We kunnen nu ook versneld onze ideeën voor onze merken JJ, Picardi en Spiess verder gaan uitwerken en uitbouwen. Dit biedt een uitstekend toekomstperspectief. Voor onze klanten verandert er bijna niets, alleen de facturen worden voor het najaar op ander briefpapier gedrukt. De productievoortgang heeft de afgelopen tien dagen geen vertraging opgelopen en zal op de overeengekomen levertijden worden uitgeleverd."

van der putten shoe group