• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Van der Putten Shoe Group werkt aan doorstart

Van der Putten Shoe Group werkt aan doorstart

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Van der Putten Beheer B.V. heeft dinsdag 12 april het faillissement aangevraagd voor 5 B.V.'s, waar o.a. de zomerorders voor JJ, Picardi en Spiess in zijn uitgeleverd. In de overgebleven 5 B.V.'s van de Van der Putten Shoe Group wordt volop gewerkt door de directie om nog deze week een doorstart te bewerkstelligen met medewerking van ABN Amro. Alle orders voor HW05 voor de merken JJ, Picardi en Spiess zijn genoteerd op de beoogde doorstart BV's, terwijl ook de merken bij de holding en/of bij eigenaar C. van der Putten in bezit zijn. Het merk "Mart Visser" werd niet verkocht in betreffende BV's, waardoor dit merk sowieso buiten schot blijft.

Oorzaak van deze situatie gaat terug naar de Garant-insolventie van 7 september jl. waardoor er een liquiditeitstekort van € 700.000 ontstond in de financieringsbehoefte van de groep. In overleg met de bank, die het tekort niet wilde overbruggen, en het feit dat we de produktie en uitleveringen voor VZ05 wilden garanderen naar onze klanten werd besloten om belastingen en sociale premies tot en met december niet te voldoen. Echter met de aanname dit vanaf januari 2005 weer op te pakken én een betalingsregeling met de belastingdienst en overige instanties te arrangeren. Door een vanaf 1 Januari veranderde, strengere richtlijn van de Belastingdienst bleek er geen betalingregeling mogelijk en bleef er voor de directie geen andere mogelijkheid over dan om op 12 april faillissement op een gedeelte van de groep aan te vragen. Vanaf het moment dat duidelijk was dat de belastingdienst niet mee wilde werken aan een oplossing is er keihard gewerkt om de continuïteit van de onderneming en de merken te waarborgen. In overleg met curator L. Pawlikowski wordt momenteel bekeken of een doorstart op zeer korte termijn mogelijk is. Uitgangspunt van het doorstartscenario zal ook zijn om zo min mogelijk werkgelegenheid verloren te laten gaan.

Direkteur/eigenaar C. van der Putten over de ontstane situatie; "Deze situatie hebben we niet gewild en is door externe oorzaken ontstaan. Klanten hebben voor H/W05 juist het signaal afgegeven door de toename van de orderportefeuille weer een stijgend vertrouwen te hebben in onze merken JJ, Picardi en Spiess. Ik ben er persoonlijk 100% van overtuigd dat elk verkocht paar ook door ons zal worden uitgeleverd. Indien de doorstart wordt gerealiseerd zal er a.h.w. weer een 'schoon' bedrijf ontstaan met een uitstekende uitgangspositie en een prima toekomstperspectief. Wij zijn als team extra gemotiveerd om dit waar te maken. Dat werkt alleen als de klanten het vertrouwen in ons blijven houden".

vanderputtenshoegroup