• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Varvatos start Enterprise

Varvatos start Enterprise

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

John Varvatos, designer van luxe dames- en herensportkleding, heeft een nieuwe samenwerkingsvorm gevonden met het Amerikaanse VF Corporation. VF verkreeg het eerste bedrijf van Varvatos door de overname van Nauticat Interprises in 2003. Bij deze verkoop behield Varvatos een belang van 20%. Dit werd omgezet in de nieuwe onderneming die John Varvatos Enterprises Inc. gaat heten. Varvatos wordt CEO van de nieuwe onderneming. Recent is bekend geworden dat de CEO is genomineerd voor de Menswear Designer of The Year award 2005.

"Ik ben buitengewoon opgewonden over deze nieuwe samenwerking. Het is een soort van buiten-de-doos denken dat de toekomst is van onze branche", is het commentaar van ontwerper op deze laatste ontwikkelingen.

De eerste collectie van John Varvatos was bedoeld voor de herfst en winter van 2000. De introductie van zijn lifestyle label werd gevolgd door de opening van een flagship store in de beroemde wijk SoHo en ook heeft hij tweemaal een eervolle benoeming verkregen van de jury van de Amerikaanse designer van jaar-verkiezing voor zijn herenkleding.

In 2004 introduceerde Varvatos zijn eerste lijn dameskleding en tevens zijn eerste geur voor heren. Deze laatste behoort tot de top vijf op de Amerikaanse markt. Dit voorjaar volgde SKIN, een complete huidverzorgingslijn voor mannen. Later dit jaar wordt de opening van een nieuwe, grotere winkel in SoHo verwacht. De luxe goederen van Varvatos worden verkocht in de betere warenhuizen in New York, Los Angeles en Las Vegas.

VF Corporation is het moederbedrijf Lee, Wrangler, Riders, Rustler, Vanity Fair, Vassarette, Bestform, Lily of France, Nautica, Earl Jean, John Varvatos, JanSport, Eastpak, The North Face, Vans, Napapijri, Kipling, Lee Sport en Red Kap.

VF