• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vault by Vans x Our Legacy

Vault by Vans x Our Legacy

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Vans lanceert een capsule collectie in samenwerking met het Zweedse high-end mannenlabel Our Legacy. De collectie bestaat uit 20 items, van kleding tot sneakers. De Vault by Vans x Our Legacy-collectie is gebaseerd op de Californische skate-, surf- en hardcore punkcultuur van de jaren '80 en '90.

De collectie bevat klassieke Vans-sneakermodellen in een luxe uitvoering, in de kleuren oranje, zwart en wit. Elke stijl van de schoenencollectie wordt gekenmerkt door het Curated by Our Legacy-label en een aanpasbaar voetbed. Ook zijn er basics van Vans toegevoegd, zoals een trui en T-shirts met opvallende prints. De hele kledingcollectie werd in de Verenigde Staten geproduceerd en bevat 3 hoody’s, coachjassen en T-shirts met lange en korte mouwen. Alle items zijn uitgevoerd in zwart, oranje of wit.

“We zijn uitgegaan van de uitgelezen garderobe voor de punkscene. De garderobe van iemand die 's ochtends eerst gaat surfen en dan meteen doorgaat naar zijn werk. Iemand die tussen de middag even gaat skaten, 's avonds een date heeft en de volgende dag naar een hardcore event gaat,” vertelt Jockum Hallin, mede-oprichter van Our Legacy. Het is niet verwonderlijk dat hij deze subcultuur als inspiratiebron koos. In de jaren ‘90 bracht hij zijn jeugd door in Zweden, waar de skatecultuur en hardcorebands in die dagen hoogtij vierden.

De prijzen variëren van 75 euro tot 275 euro.

Beeld: Vans

Our Legacy
Vans