Bij het warenhuisketen Vroom en Dreesmann (V&D) verdwijnen veertig banen. Het gaat om voltijdbanen bij het distributiecentrum in Amsterdam. Tevens zullen er banen verdwijnen bij het hoofdkantoor van V&D in de hoofdstad. Het distributiecentrum telt nu 70 medewerkers, het hoofdkantoor 650. De onderneming zal proberen alle overtollige medewerkers binnen het concern te herplaatsen.

In een interview met het Parool zei woordvoerder Peter van Bakkum dat er vooralsnog geen gedwongen ontslagen vallen. Het personeel dat verdwijnt bij het betreffende distributiecentrum krijgt werk aangeboden in één van de resterende drie centra. Het verdwijnen van de banen is grotendeels het gevolg van de restyling van V&D, die in april van vorig jaar werd aangekondigd. Warenhuisconcern Vendex KBB heeft hier 48 miljoen euro voor uitgetrokken.

Het is niet de eerste keer dat Vroom en Dreesmann aan een make-over wordt onderworpen. Tien jaar geleden werd er al ingrijpend gereorganiseerd bij V&D. Ook toen moesten de winkels minder stoffig worden ingericht en het assortiment was niet modern genoeg. Na enkele jaren forse verliezen en flinke investeringen lukte het V&D om weer winst te maken. En nu wordt er opnieuw fors in de V&D's geïnvesteerd. De kleuren moeten meer sprankelen, het aantal huismerken moet dalen en er moet een uitgebreider assortiment komen.

In januari van dit jaar nam Vroom en Dreesmann het assurantiebedrijf Vendopolis B.V. over. In een persverklaring liet V&D destijds weten dat deze transactie paste in de strategie van V&D en Vendex KBB om een actievere rol te gaan spelen op het gebied van financiële dienstverlening.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN