Criminaliteit in winkels en warenhuizen en met name winkelsdiefstal neemt hand over hand toe. In de Nederlandse detailhandel werd vorig jaar voor 410 miljoen euro ontvreemd, een stijging van 20% ten opzichte van het jaar ervoor. Bovendien is het met de bestraffing beroerd gesteld. Zo slecht zelfs dat er zich situaties voordoen waar de politie een ondernemer voor diens eigen veiligheid afraadt om aangifte te doen wanneer hij een dief betrapt heeft. Mede daarom heeft het Vendex KBB concern besloten verregaande maatregelen door te voeren om de criminaliteit in de warenhuizen van V&D en Hema tegen te gaan. Deze week kondigde het bedrijf aan ordeteams in te stellen, die op kunnen treden tegen groepjes mensen die voor overlast zorgen.

Daarnaast worden in de V&D in Eindhoven honderd camera's opgehangen om klanten in de gaten te houden. Dat zijn er circa drie keer zoveel als in een doorsnee vestiging. Een woordvoerder van Vendex KBB liet weten dat er in Den Haag en Amsterdam al een proef wordt gehouden met een interventieteam. Het team bestaat daar uit drie potige kerels. "Winkels die last hebben van groepjes mensen die klanten treiteren of winkeldiefstal plegen, roepen de hulp van zo'n team in. In het algemeen zie je zo'n groep niet meer terug." Aldus de woordvoerder.

De totale omzetschade bij Vendex KBB als gevolg van onder meer winkeldiefstal en interne fraude bedraagt jaarlijks zo'n 100 miljoen euro. Ieder jaar wordt er duizenden keren aangifte gedaan bij de politie.

Vendex gaat ook experimenteren met gezichtsherkenning, omdat het overweegt mensen die herhaaldelijk stelen, een winkelverbod op te leggen. Verder komen er surveillanten in burger.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN