• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vendit maakt toekomstgericht ondernemen mogelijk

Vendit maakt toekomstgericht ondernemen mogelijk

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

ANWR-Garant heeft Vendit recentelijk toegevoegd aan haar lijst preferred suppliers. Retailers die bij deze retail service organisatie zijn aangesloten, krijgen het advies om met het winkelmanagementsysteem van Vendit te gaan werken. Tijdens het seminar ‘Toekomstgericht ondernemen in de bewegende retailsector’, op 19 mei in Utrecht, zal Vendit-directeur Eric van Jarwaarde nader ingaan op de mogelijkheden van een POS (kassa)systeem.

Zowel Vendit als ANWR-Garant zijn van mening dat retailers te weinig uit hun kassasysteem halen. “Retailers kunnen veel tijd besparen door het kassasysteem optimaal in te zetten”, aldus Martin Tiemessen, retail & project manager bij ANWR- Garant. “De reden dat wij Vendit aan onze leden adviseren, is dat het bedrijf de laatste jaren is uitgegroeid tot één van de grootste producenten/leveranciers op het gebied van winkelautomatisering. Vendit kent de retailbranche. Bovendien beschikt het softwareprogramma over veel functionaliteiten die met name geschikt zijn voor mode- en schoenenwinkels.”

“Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met een goed boekhoudprogramma”, voegt Van Jarwaarde toe. “Waarmee je administratiekosten bespaart. Of een voorraadmodule, waardoor je precies weet wat erin en eruit gaat. Ook het voeren van een consequent artikelbeleid en op de juiste wijze registreren levert meteen winst op. Ons winkelmanagementsysteem VMSII geeft een betrouwbaar inzicht in al deze zaken en werkt heel eenvoudig. Winkelautomatisering hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn.”

Begeleiding

“VMSII is een kassa- en winkelmanagementsysteem waarmee een retailer van alles kan doen”, legt Van Jarwaarde uit. “Om te beginnen kun je vanuit het verkoopscherm alle bedrijfsonderdelen aansturen. Je hoeft dus niet in meerdere menu’s te werken. De interface ziet er mooi en overzichtelijk uit en is, zoals gezegd, makkelijk te bedienen. Verder kun je allerlei rapportages uit het systeem halen, zodat je met één druk op de knop weet hoe je bedrijf ervoor staat. Daarnaast kun je VMSII koppelen aan een webshop en de voornaamste boekhoudprogramma’s. Je kunt er een marketingstrategie mee uitstippelen, social media kanalen inzetten… en nog veel meer. Een belangrijk onderdeel van het VMSII-succes is de begeleiding die we bij het pakket geven. Als de consultant VMSII komt installeren, krijgen medewerkers meteen een uitgebreide uitleg zodat er direct mee aan de slag kan worden gegaan. Daarnaast volgen ze binnen een aantal weken een managementtraining bij de Vendit Academy in Rotterdam.”

E-commerce

Vendit heeft een aparte afdeling die zich bezighoudt met het ontwerpen en ontwikkelen van e-commerce oplossingen. Van Jarwaarde: “De E-commerce module En het VMSII programma zijn één integraal geheel. Het voordeel is dat de klant met één systeem werkt. Het is mooi om te zien dat steeds meer modewinkels snappen dat een webshop meer traffic naar de stenen winkel genereert en andersom.”

Toekomstgericht ondernemen seminar

Op dinsdag 19 mei organiseren ABN AMRO en Deloitte over dit thema een seminar. Het event ‘Toekomstgericht ondernemen in de bewegende retailsector’ vindt plaats in het Deloitte-kantoor in Utrecht. Van Jarwaarde is één van de sprekers. Hij zal de gasten inwijden in alle mogelijkheden van een Point Of Sale (POS) kassasysteem en de voordelen van een duidelijke e-commerce strategie.

Boekhouding

Van Jarwaarde benadrukt dat Vendit het voor de retailer zo makkelijk mogelijk wil maken. Daarom zoekt en vindt de automatiseerder steeds nieuwe manieren om de bedrijfsprocessen van klanten efficiënter te maken. Een goed voorbeeld hiervan is de boekhoudmodule. “VMSII kan gekoppeld worden aan de meeste boekhoudprogramma’s met alle voordelen van dien. Zo kan de retailer eenvoudig zelf de boekhouding bijhouden en automatisch BTW-aangifte en belastingaangifte doen. De cijfers zijn altijd actueel, dus je weet altijd hoe je er financieel voor staat.” Een andere mogelijkheid is om VMSII aan de systemen van de leveranciers te koppelen. “Dat is heel handig”, vertelt Van Jarwaarde. “Denk aan voorraadbeheer, efficiënt bestellen, het automatisch binnenhalen van pakbonnen en facturen. Voorheen ging alles telefonisch en per e-mail, nu ben je rechtstreeks vanuit onze dashboard in contact met het systeem van de leverancier. Zo houden winkeliers zeeën van tijd over om te doen wat ze het liefste doen: ondernemen en de klant weer koning laten zijn.”

www.vendit.nl

Partner Content
VENDIT