• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vendit, voor retailers die vooruit willen

Vendit, voor retailers die vooruit willen

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Volgend jaar bestaat Vendit 30 jaar. De kans is groot dat rond die tijd de magische grens van 10.000 gebruikers gehaald wordt. Een onrealistisch streven? Zeker niet, want steeds meer kleine en grote retailers weten de specialist in winkelautomatisering en e-commerce te vinden.

”Vendit begon in 1986 als automatiseerder in de elektronicabranche”, vertelt directeur Eric van Jarwaarde. “Later kwam daar de rijwielsector bij, vervolgens de telecomaanbieders en ga zo maar door. Ondertussen begonnen rijwielhandelaren en andere retailers steeds vaker kleding te verkopen. Zo rolden we de sport- en fashionbranche binnen. Inmiddels bedienen we veel modeklanten en hebben we de ervaring dat ons programma heel goed bij deze doelgroep aansluit.”

Duidelijke groei
Op dit moment maken meer dan negenduizend gebruikers, verdeeld over bijna veertig branches, gebruik van het door Vendit ontwikkelde softwareprogramma VMSII. Nu de markt aantrekt, merkt de automatiseerder een duidelijke groei in de vraag naar moderne softwaretoepassingen waarmee retailers op volle kracht vooruit kunnen. “Het gaat de goede kant op met de economie”, stelt Van Jarwaarde tevreden vast. “We maken zelf ook een behoorlijke groei door. Op dit moment hebben we zo’n veertig werknemers. Ook staan er nog een aantal vacatures open.”

Inhaalslag
Een groot deel van de potentiële gebruikers die Van Jarwaarde voorziet, zal waarschijnlijk uit de mode- en sportwereld komen. “Veel ondernemers uit deze branches werken met verouderde systemen en zijn toe aan de volgende stap. We merken dat ze op grote schaal met een inhaalslag bezig zijn als het om automatisering gaat. Daarom is het de hoogste tijd om ze kennis te laten maken met ons winkelmanagementsysteem.” De Vendit-directeur benadrukt dat VMSII voor ieder winkelbedrijf geschikt is, zowel voor offline- als online retailers en voor winkels die beide combineren.

Eigen beheer
“VMSII bestaat uit een basispakket en een aantal additionele modules. VMSII wordt door Vendit volledig in eigen beheer ontwikkeld. Bovendien is VMSII breed opgezet en kan het op ieder niveau worden ingesteld naar de wensen en werkwijze van de gebruiker. “Bij ons is de klant nog echt koning. Wij automatiseren winkelbedrijven in hun eigen tempo en denken effectief met ze mee. We installeren niet alleen de software, we zorgen er ook voor dat de ondernemer en het personeel ermee kunnen werken. Dat doen we door de klant goed te begeleiden en te trainen. Het resultaat is dat ze veel efficiënter kunnen werken en meer tijd overhouden om te ondernemen.”

VMSII
Kort gezegd is VMSII een kassa- en winkelmanagementsysteem ineen. Dat werkt uitermate functioneel. “Vanuit het hoofdscherm – het verkoopscherm - kun je alle bedrijfsonderdelen aansturen”, legt Van Jarwaarde uit. “Je hoeft dus niet binnen meerdere menu’s te werken. Wat klanten ook erg prettig vinden is dat de interface er mooi uitziet en overzichtelijk in elkaar zit. Het belangrijkste is dat werken met VMSII echt
eenvoudig is: iedereen kan het. Zelfs mensen die niet gewend zijn om met een computer om te gaan – ja, die zijn er nog – leren er in no time mee werken. Daarom is dit systeem geschikt voor zowel kleine zelfstandigen als voor grote winkelketens die met veel verschillende medewerkers te maken hebben. En alles er tussen in.”

Rapportages
Los van het feit dat VMSII zeer gebruiksvriendelijk is, kunnen klanten er veel belangrijke informatie uit halen. “Met één druk op de knop rapporteert het systeem de laatste stand van zaken op het gebied van inkoop, verkoop, voorraad, financiën, online en offline marketing, wat je maar wilt”, verduidelijkt de Vendit-directeur. “Winkeleigenaren kunnen in één tel zien wat goed verkoopt, want niet loopt, welke verkoper het goed doet, wie wellicht wat extra motivatie nodig heeft en ga zo maar door. Daarnaast kun je het systeem koppelen aan ons e-commerce programma. Je kunt het ook koppelen aan de softwaresystemen waar de leveranciers mee werken, wat enorme tijdwinst oplevert op het gebied van onder andere bestellingen, pakbonnen en facturen. Het is zelfs mogelijk om VSMII aan de meeste boekhoudprogramma’s te koppelen. Denk eens aan de voordelen en besparingen wat dat oplevert!”

Resultaat
Retailers die voor VMSII kiezen, houden tijd en geld over en hebben 24/7 inzicht in hoe hun winkel ervoor staat. Ze kunnen zich dus gericht gaan bezighouden met de toekomst. Want die ziet er dankzij Vendit ineens een stuk rooskleuriger uit. Van Jarwaarde: “Uiteraard komen we graag persoonlijk bij u langs om VMSII te demonstreren. Surf naar onze website om een vrijblijvende afspraak te maken.”

www.vendit.nl

Partner Content
VENDIT