Goed nieuws uit India duidt erop dat de textielindustrie eindelijk uit het dal begint te klimmen waar het sinds de aanslagen van 11 spetember in verkeerde. De export uit India naar Europese landen zoals Duitsland en Spanje en de export naar Rusland is namelijk sterk gestegen.

Vooral de export naar Duitsland was in april van dit jaar met 36% toegenomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Deze stijging is vooral een gevolg van de groeiende export van katoenen vezels en stoffen. De waarde van deze export is verdubbeld van $10 miljoen vorig jaar tot $21 miljoen dit jaar.

Ook de export naar Spanje is opvallend toegenomen met 40%. Export naar Italië steeg met 20% en naar de Arabische emiraten met 19%. De VS is als groeimarkt te verwaarlozen, de waarde van de export naar dit land nam weinig toe, van $159 miljoen vorig jaar naar $169 miljoen dit jaar.

De stijging betreft voornamelijk katoenen vezels en stoffen (36%), kunstmatige vezels en stoffen (56%), kledingstukken en andere textielproducten (55%). De export van wol en wollen stoffen nam echter af over deze periode. Ook de belangstelling voor wollen kleding en voor kleding van synthetische stoffen nam af.

Afname Thaise kledingexport De export van de Thaise kledingindustrie is over de eerste helft van dit jaar met meer dan 13% afgenomen. Volgens de directeur van de Tai Garment Association, Suchart Jantranakharatch is de afname vooral te wijten aan de economische terugloop in de VS. De export naar de VS nam met bijna 14% af. Ook de export naar de EU en naar Japan nam af met respectievelijk 8 en 19%. Voor het derde en vierde kwartaal wordt een voorzichtig herstel van tussen de 3 en 6% verwacht.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN