Santo Versace, directeur van het Italiaanse Gianni Versace modehuis, heeft nadrukkelijk ontkend dat het bedrijf in een financiële crisis zou verkeren nadat dergelijke rapporten in de lokale pers waren verschenen. Versace heeft gedreigd juridische stappen te ondernemen tegen onder meer de Italiaanse krant "Il Mondo", waarin eind vorige week een artikel verscheen over de mogelijke geldproblemen van het modehuis.

In het artikel wordt beweerd dat accountants van het bedrijf twijfels hebben bij de resultaten van Gianni Versace over het afgelopen boekjaar, die op 12 juni aanstaande worden gepresenteerd. Volgens de krant hebben deze accountants ook geklaagd dat financieel directeur Giovanni Galbiati nog niet is vervangen nadat hij in maart van dit jaar zijn functie beschikbaar heeft gesteld. Tevens wordt in twijfel getrokken of het bedrijf een financiële verplichting van 100 miljoen euro voor 2004 wel kan nakomen.

Er wordt gespeculeerd dat Gianni Versace mogelijk het doelwit is van een overname door het Italiaanse luxegoederenbedrijf Gucci, ondanks dat de directeur van Gucci kortgeleden nog heeft gezegd dat er geen grote overnames gepland staan. Door bronnen dicht bij Versace wordt beweerd dat de inkomsten van het bedrijf over 2002 met vijf procent zijn gedaald. De winst voor belastingen zou ook zijn afgenomen tot 31 miljoen euro, tegen 48 miljoen het jaar daarvoor.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN