• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • VF Corp verkoopt bodyfashiondivisie

VF Corp verkoopt bodyfashiondivisie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Amerikaanse confectiegigant VF Corp heeft besloten zijn bodyfashiondivisie aan Fruit of the Loom te verkopen. FTL zal een bedrag van $300 miljoen betalen. VF gaat zich voortaan concentreren op zijn lifestylemerken waaronder Nautica, Vans, The North Face, Wrangler en Lee. "Dit is het begin van een belangrijk hoofdstuk in VF's transformatie tot een lifestyle bedrijf met een grotere groei en hogere marge - het is weer een voorbeeld van onze bereidheid gewaagde stappen te nemen om het rendement voor onze aandeelhouders te verbeteren", zei VF's voorzitter Mackey J. McDonald in een persbericht. Het bedrijf onthulde dat het een jaarlijkse omzetstijging van 8 procent beoogt, acquisities meegerekend, en een jaarlijkse organische groei van 5 procent verwacht. Acquisities zullen een belangrijke rol spelen in de groeistrategie van het bedrijf.

Afgelopen jaar genereerde de bodyfashiondivisie een omzet van $800 miljoen en wereldwijde operationele winst van ongeveer $50 miljoen. De divisie vertegenwoordigde 12 procent van VF's totale omzet en 6 procent van de totale operationele winst. Het bedrijf is van plan om de winst uit de verkoop te gebruiken om aandelen terug te kopen. Voorzitter Eric Wiseman maakte aan WWD bekend dat de bodyfashiondivisie de afgelopen tijd niet op "historisch niveau" had gepresteerd. "We denken dat de divisie met de juiste investering op het oude niveau kan terugkeren en we geloven dat Fruit of the Loom een verbetering teweeg kan brengen."

Voozitter van Fruit of the Loom, John Holland, sprak zijn bewondering uit voor de divisie van VF. "We zijn vooral onder de indruk van de geschiedenis, de ervaring en het innovatieve talent van het wereldwijde VF Intimates team." De divisie zal onder leiding van FTL als Vanity Fair Brands, een volwaardig dochterbedrijf, doorgaan. Curt Holtz, voorzitter van VF's Intimates coalitie, en zijn managementteam zullen de onderneming blijven aansturen.

VF