• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • VF Corporation zet in op bescherming van bossen

VF Corporation zet in op bescherming van bossen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

VF Corporation heeft zich onlangs aangesloten bij Canopy, een non-profit milieuorganisatie die zich inzet voor de bescherming van bossen en bomen. Het Amerikaanse moederbedrijf van merken als The North Face, Vans en Lee geeft hiermee aan niet langer materialen te winnen uit bedreigde bossen, zo schreef het in een persbericht.

“Ontbossing en de degradatie van bossen zijn nog steeds een wereldwijd probleem die hun effect hebben op de klimaatverandering en de mensenrechten”, verklaart Letitia Webster, vice president van Global Corporate Sustainability bij VF Corporation. “Dit beleid stelt ons in staat om ons deel te doen in het beschermen van de bossen op de wereld.”

Samen met de bekendmaking van haar aansluiting, lanceerde het bedrijf tevens een eerste Forest Derived Materials Policy, waarin onder meer duidelijk wordt welk beleid zal worden gevoerd om ontbossing tegen te gaan. Zo geeft de retailer aan waar mogelijk gebruik te maken van gerecyclede materialen die zijn goedgekeurd door de non-profit organisatie Forest Stewardship Council.

“Wanneer een bedrijf als VF Corporation zijn engagement ten opzichte van bossen uitbreidt met dit soort beleid, betekent dat een ongelooflijk momentum voor het wereldwijde bosbeheer en de inspanningen rond het klimaat”, zegt Nicole Rycroft, uitvoerend directeur bij Canopy. Met de aansluiting van VF Corporation maken nu in totaal 96 modemerken deel uit van het initiatief. Eerder sloten retailers als H&M en Zara zich al aan. Naast modemerken werkt Canopy bovendien samen met ruim 600 andere bedrijven om innovatieve oplossingen te ontwikkelen, supply chains te verduurzamen en bedreigde bossen te beschermen.

Beeld: Canopy website

Canopy
VF Corporation