• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vijf procent omzetstijging in september

Vijf procent omzetstijging in september

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voor het eerst sinds een jaar zijn alle segmenten er in geslaagd om een omzetstijging te laten zien. Doordat ieder segment de maand september positief af kon sluiten, liet de totale branche een omzetstijging zien van maar liefst 5.0%.

Kijkend op segmentniveau valt, naast de al maanden uitstekende scorende jeanssector, vooral de omzetstijging in de baby/kindermode op. Met een stijging van 9.5% lijkt de consument eindelijk weer de weg naar de baby/kindermodewinkel gevonden te hebben. Opvallend is wel dat hoe lager het prijsniveau in de baby/kindermodewinkel is des te beter er gepresteerd wordt. Dit in tegenstelling tot de jeans, waar juist de hogere prijsniveaus beter presteren.

De uitstekende cijfers in de maand september hebben ook hun invloed op het cum. lopende halfjaar. De totale branche laat hier een omzetstijging noteren van 3.0% tegen 2.8% vorige maand. Alleen in de lingerie en de gemengde mode laten nog kleine omzetdalingen zien, resp. -0.1% en -1.5%, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Hieronder treft u de meest actuele omzetpercentages aan over de modebranche. Deze cijfers geven een indicatie voor de gemiddelden van de verschillende segmenten in de modebranche. De berekeningen zijn gebaseerd op de cijfers van ruim 600 winkels. Maandomzet t.o.v. vorig jaar september:

Damesmode + 0.1 % Herenmode + 7.1 % Jeans + 15.1 % Gemengd + 2.3 % Baby / Kindermode +9.5 % Lingerie +1.9 % Cum. lopend halfjaar (juli, aug, sep) t.o.v. dezelfde periode een jaar eerder: Damesmode +2.1 % Herenmode + 3.4 % Jeans + 16.2 % Gemengd -1.5 % Baby / Kindermode +1.5 % Lingerie - 0.1 %.

Mitex Modemonitor