• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Viktor & Rolf ontwerpt Pride T-shirts voor Hema

Viktor & Rolf ontwerpt Pride T-shirts voor Hema

Door Marjorie van Elven

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Hema heeft modeontwerpers Viktor & Rolf uitgenodigd om een T-shirt te creëren ter ere van Pride Week, die over twee weken in Amsterdam plaatsvindt. Op het limited edition T-shirt prijkt de slogan Love is for everyone (‘liefde is voor iedereen’), geschreven in de kleuren van de regenboog. Het product is vanaf vandaag verkrijgbaar in tien Hema filialen in Amsterdam en ook online. Een exemplaar kost 10 euro.

“Door samen te werken met Hema tijdens Pride bereiken wij een heel groot deel van Nederland met een belangrijke boodschap," zegt Viktor & Rolf in het persbericht van Hema. De volledige opbrengst van de T-shirts wordt gedoneerd aan COC Nederland, de oudste belangenvereniging voor de LGBTI gemeenschap ter wereld. De steun van Hema gaat naar Gender and Sexuality Alliance (GSA), een project dat leerlingen en studenten met diverse seksuele orientaties de mogelijkheid aanbiedt elkaar te ontmoeten. Het project heeft ook een docentennetwerk met het doel de acceptatie van LGBTI mensen op school te verbeteren.

“Met de GSA’s zet het COC zich al jaren in voor een veilige school voor iedereen. Juist de samenwerking tussen LGBTI-leerlingen en hun bondgenoten maakt deze aanpak succesvol. We zijn dan ook enorm blij dat de Hema het COC hier al enkele jaren in steunt," zegt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug op de website van de organisatie.

Vorig jaar organiseerde Hema tijdens de Pride week een huwelijk voor drie Europese stellen die in eigen land niet mochten trouwen. De stellen werden samen met het COC gekozen.

Het Amsterdamse Pride festival begint op 27 Juli en eindigt met de Canal Parade op zaterdag, 3 augustus.

Foto: Hema

HEMA
Pride
Viktor&Rolf