De rechtbank in Breda heeft donderdag surseance toegewezen aan Vilenzo International NV. Als bewindvoerder van Vilenzo is advocaat Maessen van advocatenkantoor De Voort Hermes De Bont aangewezen. Vilenzo maakte donderdagochtend vroeg bekend dat het surseance had aangevraagd, omdat gesprekken met potentiële financiers waren mislukt.

Reeds geruime tijd zat Vilenzo in een moeilijke situatie en waren andere spelers in de markt al uit op overname van diverse onderdelen. Ondertussen hebben onder andere ex-CEO Theo van Loon en branchegenoot McGregor aangegeven interesse te hebben in overname van delen van Vilenzo.

Theo van Loon, ex-CEO van Vilenzo, wil de herenkledingactiviteiten (UFM) van Vilenzo via zijn eigen nieuwe bedrijf Holland Fashion Team overnemen. Dat heeft hij gezegd tegen de Dow Jones Nieuwsdienst. UFM was voorheen reeds deels eigendom van Van Loon en vertegenwoordigen momenteel een jaaromzet van circa 40 miljoen euro.

McGregor CEO Jeroen Schothorst ziet bij zowel de heren- als de kinderkledingactiviteiten activiteiten die interessant zijn voor McGregor, hij is niet geïnteresseerd in overname van heel Vilenzo. In de onderhandelingen met Secon bleek McGregor al voldoende kasgeld te hebben voor serieuze overnames. Ook zijn er buitenlandse partijen die interesse hebben in diverse 'mooie en goed renderende' merken.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN