• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vilenzo rondt overname UFM af

Vilenzo rondt overname UFM af

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kleding- en schoenenproducent Vilenzo International rondt de overname van het herenmodebedrijf United Fashion Makers (Jaguar, Obvious, Frans Molenaar en Peter van Holland) af. Dat heeft Vilenzo maandagmorgen bekendgemaakt.Verder herhaalt de onderneming de eerder uitgesproken verwachting voor 2001. De onderneming verwacht dat de omzet dit jaar 'fors' stijgt en de winst per aandeel- vóór afschrijving van goodwill- 'belangrijk' stijgt.

De overnamesom van United Fashion Makers (UFM) bestaat uit een bedrag van euro 5,4 mln en 692.463 nieuw uit te geven gewone aandelen Vilenzo. Voor deze aandelen is een verkoopbeding (lock-up) overeengekomen van 2,5 jaar. Loho Beheer, het bedrijf dat alle aandelen UFM bezit behaalde over het boekjaar 2000 met 99 medewerkers een omzet van euro 43,5 mln en een bijbehorende nettowinst van euro 1,9 mln.

De overname van UFM en de onlangs afgeronde overname van Van Gils brengt Vilenzo op de dertigste plaats in de Europese modemarkt. Voor de financiering van de overnames deed Vilenzo vooral een beroep op de grootaandeelhouders. In maart van dit jaar werden 225.000 aandelen uitgegeven. De aandelen werden tegen een uitgiftekoers van euro 20 rechtstreeks geplaatst bij bestaande grootaandeelhouders. Het ging daarbij om Orange Fund, Vimotex NV, Zwolsche Algemeene en Generali Holding in Wenen.

Naast de afronding van de overname herhaalde Vilenzo maandagochtend opnieuw de verwachting die de onderneming tijdens de presentatie van de jaarlijks Algemene Vergadering van Aandeelhouders uitsprak. De omzet stijgt in 2001 fors. Volgens de schaal van Mock betekent dat een stijging van 45% of meer. De winst per aandeel - vóór afschrijving van goodwill - stijgt belangrijk. Volgens Mock betekent dit een toename van 12 tot 20%. 'Met name autonome groei, acquisities en synergie-effecten leiden tot groei van de winst per aandeel', aldus Vilenzo.

ufm
Vilenzo